Цирбес: Сваког љета сам долазио у Београд!

Чим се указала могућност да се вратим то се и догодило! "Тренер и саиграчи јесу нови и због тога мислим да у овом тренутку не треба пуно да причамо и да подижемо очекивања на превисок ниво".

Кошарка 12.08.2018 | 22:15
Цирбес: Сваког љета сам долазио у Београд!
Улазак Мајка Цирбеса у ординацију Вита Максима на Чукаричкој Падини евоцирао је успомене које немачки центар има на свој претходни период у Црвеној звезди. Доктор Небојша Митровић извадио је из архиве Цирбесов картон, а када је Мајк угледао Митровића и физиотерапеута Милорада Ћирића, чинило се као да никада није одлазио. Разговор је текао потпуно спонтано, уз пуно осмеха и интерних шала.

Убрзо се прешло на озбиљније теме и детаљна тестирања. Видно презнојен након трчања под оптерећењем Мајк Цирбес је говорио за сајт Црвене звезде.

"Наравно да можемо да кажемо да сам се вратио кући, ја сам то одувек и причао да је Црвена звезда моја кућа. Много ствари могу да кажем о мом повратку у Црвену звезду, али мислим да је реченица која обухвата све што бих желео да кажем – вратио сам се кући", истакао је Цирбес, а потом додао:

"Веома сам срећан због повратка. Сваког лета сам долазио у Београд, било је тако и овог лета. Чим се указала могућност да се вратим у клуб, то се одмах и догодило", рекао је немачки центар. 

Прошло је две године, али Цирбес и даље препознаје лица у клубу.

"Мало када размислим чини ми се да је Лаза (Бранко Лазић) једини који је остао у тиму из мог првог перидоа у црвено-белом дресу. Наравно, ту су и чланови стручног штаба, менаџмент клуба... Ево на пример Лака је ту", показао је Цирбес у правцу економа првог тима Црвене звезде, а онда наставио:

"Тренер и саиграчи јесу нови и због тога мислим да у овом тренутку не треба пуно да причамо и да подижемо очекивања на превисок ниво. Менаџмент клуба је баш као и сваке претходне сезоне формирао одличан тим. Следи нам улазак у дворану, много рада и заиста верујем да ће ово бити одлична сезона за нас", рекао је Цирбес. 

Немачки центар је на тестирањима био заједно са Мајклом Оџом па је то био шлагорт да прокоментарише ростер црвено-белих.

"Једино што смо за сада разговарали Оџо и ја је било да заиста морамо да направимо слику са овог мини-окупљања. Делује ми да ће бити тешко на
тренинзима са њим. Мислим да генерално имамо одличан тим, а осврнућу се посебно на центарску линију. У ростеру су поред мене два веома добра центра. Биће веома тешко за све нас, али то је одлично за тим. Борићемо се на тренинзима за сваки минут на терену и то гарантује да ћемо сваког дана напредовати", закључио је повратник у редове Црвене звезде Мајк Цирбес. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар