Cirbes: Svakog ljeta sam dolazio u Beograd!

Čim se ukazala mogućnost da se vratim to se i dogodilo! "Trener i saigrači jesu novi i zbog toga mislim da u ovom trenutku ne treba puno da pričamo i da podižemo očekivanja na previsok nivo".

Košarka 12.08.2018 | 22:15
Cirbes: Svakog ljeta sam dolazio u Beograd!
Ulazak Majka Cirbesa u ordinaciju Vita Maksima na Čukaričkoj Padini evocirao je uspomene koje nemački centar ima na svoj prethodni period u Crvenoj zvezdi. Doktor Nebojša Mitrović izvadio je iz arhive Cirbesov karton, a kada je Majk ugledao Mitrovića i fizioterapeuta Milorada Ćirića, činilo se kao da nikada nije odlazio. Razgovor je tekao potpuno spontano, uz puno osmeha i internih šala.

Ubrzo se prešlo na ozbiljnije teme i detaljna testiranja. Vidno preznojen nakon trčanja pod opterećenjem Majk Cirbes je govorio za sajt Crvene zvezde.

"Naravno da možemo da kažemo da sam se vratio kući, ja sam to oduvek i pričao da je Crvena zvezda moja kuća. Mnogo stvari mogu da kažem o mom povratku u Crvenu zvezdu, ali mislim da je rečenica koja obuhvata sve što bih želeo da kažem – vratio sam se kući", istakao je Cirbes, a potom dodao:

"Veoma sam srećan zbog povratka. Svakog leta sam dolazio u Beograd, bilo je tako i ovog leta. Čim se ukazala mogućnost da se vratim u klub, to se odmah i dogodilo", rekao je nemački centar. 

Prošlo je dve godine, ali Cirbes i dalje prepoznaje lica u klubu.

"Malo kada razmislim čini mi se da je Laza (Branko Lazić) jedini koji je ostao u timu iz mog prvog peridoa u crveno-belom dresu. Naravno, tu su i članovi stručnog štaba, menadžment kluba... Evo na primer Laka je tu", pokazao je Cirbes u pravcu ekonoma prvog tima Crvene zvezde, a onda nastavio:

"Trener i saigrači jesu novi i zbog toga mislim da u ovom trenutku ne treba puno da pričamo i da podižemo očekivanja na previsok nivo. Menadžment kluba je baš kao i svake prethodne sezone formirao odličan tim. Sledi nam ulazak u dvoranu, mnogo rada i zaista verujem da će ovo biti odlična sezona za nas", rekao je Cirbes. 

Nemački centar je na testiranjima bio zajedno sa Majklom Odžom pa je to bio šlagort da prokomentariše roster crveno-belih.

"Jedino što smo za sada razgovarali Odžo i ja je bilo da zaista moramo da napravimo sliku sa ovog mini-okupljanja. Deluje mi da će biti teško na
treninzima sa njim. Mislim da generalno imamo odličan tim, a osvrnuću se posebno na centarsku liniju. U rosteru su pored mene dva veoma dobra centra. Biće veoma teško za sve nas, ali to je odlično za tim. Borićemo se na treninzima za svaki minut na terenu i to garantuje da ćemo svakog dana napredovati", zaključio je povratnik u redove Crvene zvezde Majk Cirbes. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar