Барсине мете посљедњег минута...

Каталонци неће журити, али гледају да доведу везисту до краја прелазног рока. Мете су Адријен Рабио, Френки Де Јонг, Тијаго Алкантара и Миралем Пјанић.

Фудбал 12.08.2018 | 22:00
Барсине мете посљедњег минута...
Барселона није затворила поглавље под називом "појачања". Ернесто Валверде жели још једног везисту и клуб и даље ради на томе. На столу су имена са којима је Барса већ покушала овога лета. То нису једноставне операције, али у клубу уверавају да нема журбе. То је порука која се шаље после четири играча која су већ стигла на Камп Ноу.

Чекаће Барса ако треба и до последњег минута прелазног рока који се у Шпанији завршава 31. августа.

У том погледу клуб је већ обезбедио лек за основне потребе за следећу сезону. Али, жели да додатно појача екипу и на томе ради Ерик Абидал. Четири су играча за која је Барса показала интересовање и у свим опцијама Барса ће чекати до последњих дана прелазног рока.

Додајмо и да се међу овом четворком не налази Пол Погба јер је Барса одустала од његовог довођења. У Енглеској је завршен прелазни рок, а Јунајтед не жели да се одрекне Француза који је синоћ био капитен против Лестера на отварању Премијер лиге.

Један од четворице коју Барса жели је Адријен Рабио.

Он је жеља људи из клуба. Али, иако Барса жели да га купи, Пари Сен Жермен не жели да га прода Барси. И не само то, већ играч жели да продужи уговор са Парижанима за високу цифру. И све док не потпише нови уговор, Барса има шансу. Само је питање до када ће то бити. Ако Рабио је продужи уговор, пре или касније ће клуб са Парка Принчева морати да преговара. Овога лета, или можда на зиму када ће Рабио бити на шест месеци до краја уговора. Тада би цена била још нижа. Или би на следеће лето био бесплатан. Интересантна опција за Каталонце.

Још једна опција је Френки де Јонг. Ајакс не жели да га прода, али уколико Копљаници не уђу у групну фазу Лиге шампиона можда се врата отворе за овај трансфер. Овај играч може да покрије и позицију штопера. Свиђа се веома Ернестеу Валвердеу, зато што зна да игра са лоптом и тип је играча који би баш "легао" Барси.

Још један од играча који се помињу је Тијаго Алкантара. Играч жели да напусти Бајерн и Баварци су спремни на преговоре. Цена је јако висока - 70.000.000 евра. Проблем је за Барсу што играч флертује са Реал Мадридом и то му баш и није нека препорука. Наравно, то што је бивши играч Барсе му је велики плус.

Четврта опција је Пјанић. Играч који је фаворит стручног штаба, али и Управе клуба. Проблем је што Јувентус тражи превише новца за њега. Не жели да га прода испод 80.000.000, а то је цена коју Барса у овом моменту неће прихватити.

Поред ове четворице, Барса ће сачекати да види да ли ће јој се отворити нека опција на тржишту као што је то овога лета био Артуро Видал. 

Биће то игра живаца, до последњег минута.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар