Barsine mete posljednjeg minuta...

Katalonci neće žuriti, ali gledaju da dovedu vezistu do kraja prelaznog roka. Mete su Adrijen Rabio, Frenki De Jong, Tijago Alkantara i Miralem Pjanić.

Fudbal 12.08.2018 | 22:00
Barsine mete posljednjeg minuta...
Barselona nije zatvorila poglavlje pod nazivom "pojačanja". Ernesto Valverde želi još jednog vezistu i klub i dalje radi na tome. Na stolu su imena sa kojima je Barsa već pokušala ovoga leta. To nisu jednostavne operacije, ali u klubu uveravaju da nema žurbe. To je poruka koja se šalje posle četiri igrača koja su već stigla na Kamp Nou.

Čekaće Barsa ako treba i do poslednjeg minuta prelaznog roka koji se u Španiji završava 31. avgusta.

U tom pogledu klub je već obezbedio lek za osnovne potrebe za sledeću sezonu. Ali, želi da dodatno pojača ekipu i na tome radi Erik Abidal. Četiri su igrača za koja je Barsa pokazala interesovanje i u svim opcijama Barsa će čekati do poslednjih dana prelaznog roka.

Dodajmo i da se među ovom četvorkom ne nalazi Pol Pogba jer je Barsa odustala od njegovog dovođenja. U Engleskoj je završen prelazni rok, a Junajted ne želi da se odrekne Francuza koji je sinoć bio kapiten protiv Lestera na otvaranju Premijer lige.

Jedan od četvorice koju Barsa želi je Adrijen Rabio.

On je želja ljudi iz kluba. Ali, iako Barsa želi da ga kupi, Pari Sen Žermen ne želi da ga proda Barsi. I ne samo to, već igrač želi da produži ugovor sa Parižanima za visoku cifru. I sve dok ne potpiše novi ugovor, Barsa ima šansu. Samo je pitanje do kada će to biti. Ako Rabio je produži ugovor, pre ili kasnije će klub sa Parka Prinčeva morati da pregovara. Ovoga leta, ili možda na zimu kada će Rabio biti na šest meseci do kraja ugovora. Tada bi cena bila još niža. Ili bi na sledeće leto bio besplatan. Interesantna opcija za Katalonce.

Još jedna opcija je Frenki de Jong. Ajaks ne želi da ga proda, ali ukoliko Kopljanici ne uđu u grupnu fazu Lige šampiona možda se vrata otvore za ovaj transfer. Ovaj igrač može da pokrije i poziciju štopera. Sviđa se veoma Ernesteu Valverdeu, zato što zna da igra sa loptom i tip je igrača koji bi baš "legao" Barsi.

Još jedan od igrača koji se pominju je Tijago Alkantara. Igrač želi da napusti Bajern i Bavarci su spremni na pregovore. Cena je jako visoka - 70.000.000 evra. Problem je za Barsu što igrač flertuje sa Real Madridom i to mu baš i nije neka preporuka. Naravno, to što je bivši igrač Barse mu je veliki plus.

Četvrta opcija je Pjanić. Igrač koji je favorit stručnog štaba, ali i Uprave kluba. Problem je što Juventus traži previše novca za njega. Ne želi da ga proda ispod 80.000.000, a to je cena koju Barsa u ovom momentu neće prihvatiti.

Pored ove četvorice, Barsa će sačekati da vidi da li će joj se otvoriti neka opcija na tržištu kao što je to ovoga leta bio Arturo Vidal. 

Biće to igra živaca, do poslednjeg minuta.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar