Да ли је данас ''дан М'' за Луку?

Лука бира између 60. 000. 000 евра до 2024. или 48. 000. 000 до 2022. године? Модрић је, наводно, одлучио да оде из Реала, али. . .

Фудбал 10.08.2018 | 18:15
Да ли је данас ''дан М'' за Луку?
Неколико пута одлаган, састанак председника Реала Флорентина Переза и најбољег играча минулог Мундијала Луке Модрића требало би, коначно, да буде уприличен данас, па да се стави тачка на трансфер сапуницу и реши дилема да ли хрватски репрезентативац остаје у Мадриду или се сели у Интер.

Шпански и италијански медији минулИх дана баратали су различитим информацијама, међутим, овог петка сагласни су: ово је дан М, Лука ће газди клуба казати да жели другачији изазов. Иде му се у Интер, жели да проба нешто ново, дотакао је кров на стадиону „Сантјаго Бернабеу“ и потребни су му нови мотиви. Зато је, уверава Газета дело спорт одлучан да оде, док Марка – позивајући се на радио станицу Трансистор – истиче како ће бела „десетка“ затражити трансфер и тако утабати пут ка селидби у Италију.

А знамо сви да играчи, ако одлуче да иду, нема те силе који бих их задржала на старој адреси, макар био и Реал Мадрид у питању.

Осим жеље за поновним доказивањем, да посрнулолг гиганта уздигне на ниво конкурента за освајање Лиге шампиона, Модрићу у Интеру види и прилику за већу зараду. У односу на 6.500.000 евра колико зарађује у Реалу, Неразури му нуде плату од равно 10.000.000 евра у наредне четири године, а онда да му посредством својих власника омогуће трансфер у Кину и да на Далеком истоку задржи иста примања за још две године, иако ће тад – под претпоставком да одради уговор до краја – имати чак 37. То значи да би у наредних шест сезона, у том кинеско-интеровском пословниом мосту Лука инкасирао 60.000.000 евра, што је довољно да заборави на светла Мадрида.

Но, избори блиски Реалу истичу да Перез, чак и ако му Лука каже да жели да иде, неће тек тако да се преда. Већ је изгубио Зинедина Зидана и Кристијана Роналда, није успео да доведе ни Нејмара, а ни Азара (још) и ако би остао без званично најбољег појединца последњег Првенства света претрпео би још један снажан ударац. Зато мора Перез да покуша да пробије границе и да малтене удвостручи плату Модрићу. Руку на срце, тешко је поверовати да би целих 12.000.000 евра на годишњем нивоу могао да стави пред Луку, али круже и такве информације од јутрос. Ако би избоксовао такву плату у Мадриду можда би се искусни везиста предомислио, јер би у наредна четири лета – под условом да продужи уговор до 2022. године – збирно узео 48.000.000 евра.

На крају, чак и да Модрић истраје, да  победи у том „тет-а-тет“ разговру са Перезом, остаје велико питање да ли ће се Интер договорити са Реалом. Краљевски клуб покушава да охлади Интер објавом о обештећењу у износу од 750.000.000 евра, Неразури нуде само 15.000.000 за једногодишњи зајам и још 35.000.000 за обавезан откуп наредног лета, како ће да смање разлику ни сами не знају. Осим ако им Лука не помогне и покаже истрајност у намери да оде, после чега ће његов садашњи клуб, хтео-не хтео морати да попусти.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар