Da li je danas ''dan M'' za Luku?

Luka bira između 60. 000. 000 evra do 2024. ili 48. 000. 000 do 2022. godine? Modrić je, navodno, odlučio da ode iz Reala, ali. . .

Fudbal 10.08.2018 | 18:15
Da li je danas ''dan M'' za Luku?
Nekoliko puta odlagan, sastanak predsednika Reala Florentina Pereza i najboljeg igrača minulog Mundijala Luke Modrića trebalo bi, konačno, da bude upriličen danas, pa da se stavi tačka na transfer sapunicu i reši dilema da li hrvatski reprezentativac ostaje u Madridu ili se seli u Inter.

Španski i italijanski mediji minulIh dana baratali su različitim informacijama, međutim, ovog petka saglasni su: ovo je dan M, Luka će gazdi kluba kazati da želi drugačiji izazov. Ide mu se u Inter, želi da proba nešto novo, dotakao je krov na stadionu „Santjago Bernabeu“ i potrebni su mu novi motivi. Zato je, uverava Gazeta delo sport odlučan da ode, dok Marka – pozivajući se na radio stanicu Transistor – ističe kako će bela „desetka“ zatražiti transfer i tako utabati put ka selidbi u Italiju.

A znamo svi da igrači, ako odluče da idu, nema te sile koji bih ih zadržala na staroj adresi, makar bio i Real Madrid u pitanju.

Osim želje za ponovnim dokazivanjem, da posrnulolg giganta uzdigne na nivo konkurenta za osvajanje Lige šampiona, Modriću u Interu vidi i priliku za veću zaradu. U odnosu na 6.500.000 evra koliko zarađuje u Realu, Nerazuri mu nude platu od ravno 10.000.000 evra u naredne četiri godine, a onda da mu posredstvom svojih vlasnika omoguće transfer u Kinu i da na Dalekom istoku zadrži ista primanja za još dve godine, iako će tad – pod pretpostavkom da odradi ugovor do kraja – imati čak 37. To znači da bi u narednih šest sezona, u tom kinesko-interovskom poslovniom mostu Luka inkasirao 60.000.000 evra, što je dovoljno da zaboravi na svetla Madrida.

No, izbori bliski Realu ističu da Perez, čak i ako mu Luka kaže da želi da ide, neće tek tako da se preda. Već je izgubio Zinedina Zidana i Kristijana Ronalda, nije uspeo da dovede ni Nejmara, a ni Azara (još) i ako bi ostao bez zvanično najboljeg pojedinca poslednjeg Prvenstva sveta pretrpeo bi još jedan snažan udarac. Zato mora Perez da pokuša da probije granice i da maltene udvostruči platu Modriću. Ruku na srce, teško je poverovati da bi celih 12.000.000 evra na godišnjem nivou mogao da stavi pred Luku, ali kruže i takve informacije od jutros. Ako bi izboksovao takvu platu u Madridu možda bi se iskusni vezista predomislio, jer bi u naredna četiri leta – pod uslovom da produži ugovor do 2022. godine – zbirno uzeo 48.000.000 evra.

Na kraju, čak i da Modrić istraje, da  pobedi u tom „tet-a-tet“ razgovru sa Perezom, ostaje veliko pitanje da li će se Inter dogovoriti sa Realom. Kraljevski klub pokušava da ohladi Inter objavom o obeštećenju u iznosu od 750.000.000 evra, Nerazuri nude samo 15.000.000 za jednogodišnji zajam i još 35.000.000 za obavezan otkup narednog leta, kako će da smanje razliku ni sami ne znaju. Osim ako im Luka ne pomogne i pokaže istrajnost u nameri da ode, posle čega će njegov sadašnji klub, hteo-ne hteo morati da popusti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar