ЛЕ: Подношљив пораз Зрињског у "Лудој шуми"!

Мостарци показали да могу парирати Лудогорецу, па након минималног неуспјеха у Разграду, имају право надати се да могу изборити пласман у плеј-оф за пласман у Лигу Европе. Реванш за седам дана у Широком Бријегу.

Фудбал 09.08.2018 | 21:10
ЛЕ: Подношљив пораз Зрињског у "Лудој шуми"!
Иако је двомеч са Зрињским бугарски Лудогорец дочекао са улогом апсолутног фаворита, бх. шампион у Разграду показао је да не заостаје много за ривалом, те ће реванш за седам дана на стадиону "Пецара" у Широком Бријегу дати одговор на питање да ли Мостарци могу проћи у четврту рунду квалификација, што би био њихов међународни највећи успјех у историји.

Упркос минималном поразу, тим који с клупе води Анте Мише може бити задовољан приказаним у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе, па ће други меч дочекати са поприличном дозом оптимизма.

ЛУДОГОРЕЦ - ЗРИЊСКИ 1:0 (1:0)

Да није било кикса искусног чувара мреже Антонија Солде, "племићи" су можда могли и до повољнијег резултата на "Лудогорец Арени".

У том 16. минуту, који је, испоставиће се, био кључни на овом мечу, Вандерсон је убацио лопту из корнера, голман Зрињског Антонио није добро процијенио њен лет, запливао је у празно, након чега је Козмин Моци главом погодио небрањену мрежу за 1:0.

Рани погодак није пореметио Мостарце. Покушавали су преко Тодоровића и Чирјака, имали су и домаћи своје шансе, али се резултат није промијенио. У неколико наврата мрежу гостију покушао је да затресе Кешеру, али је изостала завршница.

И у наставку меча Зрињски је успио да парира ривалу, зауставио је опасне нападе, те је сачувао наду пред реванш да може елиминисати бугарског шампиона. Тек у финишу Мостарци су успјели да запријете, ипак Чирјак, касније и Тодоровић није успјели солидне прилике да претворе у погодак.

Могли су фудбалери Лудогореца у самом финишу да удвоструче предност.

Имао је Кешеру двије одличне прилике у судијској надокнади, али се Солдо искупио за грешку из 16. минута.

На крају, "подношљив" пораз Зрињског пред реванш 16. августа, који ће бити одигран на стадиону Широког Бријега од 20 часова.

ПЛЕЈ-ОФ

Уколико успије да елиминише Лудогорец, Зрињски ће у плеј-офу вјероватно играти против грузијског Торпеда, који је у првој утакмици пред својим навијачима декласирао албански Кукеши 5:2.

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисињо, Натанаел, Саша (78. Кампањаро), Дјаков (68. Горалски), Кешеру, Моци, Марселињо, Вандерсон (82. Жоао Паоло), Рафаел Форстер, Лукоки. Тренер: Паоло Мељо Аутори.

ЗРИЊСКИ: Солдо, Врљичак (78. Перишић), Чирјак, Бекрић, Јовић (86. Станић), Пезер, Лаштро, Тодоровић (75. Билбија), Јаковљевић, Филиповић, Кадушић. Тренер: Анте Мише.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар