LE: Podnošljiv poraz Zrinjskog u "Ludoj šumi"!

Mostarci pokazali da mogu parirati Ludogorecu, pa nakon minimalnog neuspjeha u Razgradu, imaju pravo nadati se da mogu izboriti plasman u plej-of za plasman u Ligu Evrope. Revanš za sedam dana u Širokom Brijegu.

Fudbal 09.08.2018 | 21:10
LE: Podnošljiv poraz Zrinjskog u "Ludoj šumi"!
Iako je dvomeč sa Zrinjskim bugarski Ludogorec dočekao sa ulogom apsolutnog favorita, bh. šampion u Razgradu pokazao je da ne zaostaje mnogo za rivalom, te će revanš za sedam dana na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu dati odgovor na pitanje da li Mostarci mogu proći u četvrtu rundu kvalifikacija, što bi bio njihov međunarodni najveći uspjeh u istoriji.

Uprkos minimalnom porazu, tim koji s klupe vodi Ante Miše može biti zadovoljan prikazanim u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pa će drugi meč dočekati sa popriličnom dozom optimizma.

LUDOGOREC - ZRINJSKI 1:0 (1:0)

Da nije bilo kiksa iskusnog čuvara mreže Antonija Solde, "plemići" su možda mogli i do povoljnijeg rezultata na "Ludogorec Areni".

U tom 16. minutu, koji je, ispostaviće se, bio ključni na ovom meču, Vanderson je ubacio loptu iz kornera, golman Zrinjskog Antonio nije dobro procijenio njen let, zaplivao je u prazno, nakon čega je Kozmin Moci glavom pogodio nebranjenu mrežu za 1:0.

Rani pogodak nije poremetio Mostarce. Pokušavali su preko Todorovića i Čirjaka, imali su i domaći svoje šanse, ali se rezultat nije promijenio. U nekoliko navrata mrežu gostiju pokušao je da zatrese Kešeru, ali je izostala završnica.

I u nastavku meča Zrinjski je uspio da parira rivalu, zaustavio je opasne napade, te je sačuvao nadu pred revanš da može eliminisati bugarskog šampiona. Tek u finišu Mostarci su uspjeli da zaprijete, ipak Čirjak, kasnije i Todorović nije uspjeli solidne prilike da pretvore u pogodak.

Mogli su fudbaleri Ludogoreca u samom finišu da udvostruče prednost.

Imao je Kešeru dvije odlične prilike u sudijskoj nadoknadi, ali se Soldo iskupio za grešku iz 16. minuta.

Na kraju, "podnošljiv" poraz Zrinjskog pred revanš 16. avgusta, koji će biti odigran na stadionu Širokog Brijega od 20 časova.

PLEJ-OF

Ukoliko uspije da eliminiše Ludogorec, Zrinjski će u plej-ofu vjerovatno igrati protiv gruzijskog Torpeda, koji je u prvoj utakmici pred svojim navijačima deklasirao albanski Kukeši 5:2.

LUDOGOREC: Renan, Sisinjo, Natanael, Saša (78. Kampanjaro), Djakov (68. Goralski), Kešeru, Moci, Marselinjo, Vanderson (82. Žoao Paolo), Rafael Forster, Lukoki. Trener: Paolo Meljo Autori.

ZRINJSKI: Soldo, Vrljičak (78. Perišić), Čirjak, Bekrić, Jović (86. Stanić), Pezer, Laštro, Todorović (75. Bilbija), Jakovljević, Filipović, Kadušić. Trener: Ante Miše.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar