Жозе је знао јутрос - неће добити шта је тражио!

Од доласка у "црвени" део Манчестера, пре тачно пет прелазних рокова, Жозе Мурињо је добио тек 11 појачања, од којих су многи далеко од првог тима. И овог пута је заказало руководство. . .

Фудбал 09.08.2018 | 20:20
Жозе је знао јутрос - неће добити шта је тражио!
Говоривши јутрос на конференцији за медије уочи меча 1. кола између његовог Манчестер јунајтеда и Лестер ситија, Жозе Мурињо је поручио да има информацију да његов клуб неће довести никог у дану када се завршава прелазни рок у Енглеској.

У претходним обраћањима, Мурињо је говорио о незадовољству радом руководства пошто им је, како сам каже, дао листу појачања - и његови захтеви нису испуњени.

Очигледно је да постоји велики "јаз" између њега и Еда Вудварда који му не испуњава жеље као рецимо Роман Абрамович или Масимо Морати, па је тако током овог летњег прелазног рока добио само тројицу играча, а утисак који влада после прошле сезоне да му је потребно много више новајлија.

У клуб су пристигли голман Ли Грант из Стоука (35), десни бек Дијого Далот из Порта (19) и везиста Фред из Шахтјора, за шта је укупно издвојено 75 милиона фунти.

Мурињо је ургирао да су му потребна појачања у одбрани, већ више од годину дана тражи и крилног фудбалера, али ниједну од његових замисли нису спровели у дело. Последњег дана прелазног рока у везу с "ђаволима" доведено је много фудбалера - и нико није задужио црвену опрему.

Пропали су преговори с Џеромом Боатенгом, Харијем Мегвајером, Тобијем Алдервајрелдом, Куртом Зумом и Јеријем Мином, док је Јунајтед "испалио" и Дијего Годин.

Бајерн, Лестер и Тотенхем нису били задовољан понудом за њихове поменуте штопере, док су Челси и Барселона одлучили да послују с Евертоном, не са Јунајтедом, а према извештајима из Енглеске, Годин је извео "дриблинг", толико нетипичан за њега као играча.

У среду је обавестио Јунајтед да жели код њих, али све је то био трик његовог менаџера пошто је након понуде од 25 милиона евра - Атлетико понудио нови уговор Уругвајцу.

И то је овај прихватио...

Мурињо је наводно био заинтересован и да доведе Анту Ребића из Ајнтрахта, што је идеја која се није допала руководству клуба, а пошто нису успели ни да продају поједине играче у које Португалац нема поверења - Марсијал, Мата, Смолинг, Шо - они су остали чланови клуба с "Олд Трафорда".

Манчестер јунајтед се уочи почетка сезоне суочава и са проблемима с повредама пошто је велики део првотимаца ван тренажног процеса, а неки други су касно стигли с Мундијала.

Серхио Ромеро, Антонио Валенсија, Маркос Рохо, Дијого Далот, Андер Ерера и Немања Матић сигурно неће играти против Лестера (петак, 21.00), док су се Погба, Јанг и Фелаини вратили тек у понедељак и неизвесни су за овај дуел.

Нема сумње, Муриња очекује сигурно још једна сезона у којој ће често бити нервозан и незадовољан, и вероватно у константној потрази за непријатељима.

ПЕТИ ПРЕЛАЗНИ РОК

Од доласка у Манчестер јунајтед у лето 2016. године Мурињо је успео да добије само 11 појачања, од којих су још деветорица и даље увек у клубу. Дакле, у просеку је добијао по два фудбалера у сваком од пет прелазних рокова до сада, а излишно је говорити да нису сви успели да се уклопе. Ово је тих 11 фудбалера: Ли Грент - Баји, Линделеф, Далот - Матић, Фред, Погба - Мкхитарјан - Санчез, Лукаку и Ибрахимовић. Новац који је уложен је ипак огроман, "ђаволи" су за поменуте играче издвојили 433 милиона евра...

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 1. КОЛО:

петак

Манчестер јунајтед - Лестер сити (21.00)

субота

Њукасл - Тотенхем (13.30)
Борнмут - Кардиф (16.00)
Фулам - Кристал Палас
Хадерсфилд - Челси
Вотфорд - Брајтон
Вулверхемптон - Евертон (18.30)

недеља

Ливерпул - Вест Хем (14.30)
Саутемптон - Барнли
Арсенал - Манчестер сити (17.00)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар