Žoze je znao jutros - neće dobiti šta je tražio!

Od dolaska u "crveni" deo Mančestera, pre tačno pet prelaznih rokova, Žoze Murinjo je dobio tek 11 pojačanja, od kojih su mnogi daleko od prvog tima. I ovog puta je zakazalo rukovodstvo. . .

Fudbal 09.08.2018 | 20:20
Žoze je znao jutros - neće dobiti šta je tražio!
Govorivši jutros na konferenciji za medije uoči meča 1. kola između njegovog Mančester junajteda i Lester sitija, Žoze Murinjo je poručio da ima informaciju da njegov klub neće dovesti nikog u danu kada se završava prelazni rok u Engleskoj.

U prethodnim obraćanjima, Murinjo je govorio o nezadovoljstvu radom rukovodstva pošto im je, kako sam kaže, dao listu pojačanja - i njegovi zahtevi nisu ispunjeni.

Očigledno je da postoji veliki "jaz" između njega i Eda Vudvarda koji mu ne ispunjava želje kao recimo Roman Abramovič ili Masimo Morati, pa je tako tokom ovog letnjeg prelaznog roka dobio samo trojicu igrača, a utisak koji vlada posle prošle sezone da mu je potrebno mnogo više novajlija.

U klub su pristigli golman Li Grant iz Stouka (35), desni bek Dijogo Dalot iz Porta (19) i vezista Fred iz Šahtjora, za šta je ukupno izdvojeno 75 miliona funti.

Murinjo je urgirao da su mu potrebna pojačanja u odbrani, već više od godinu dana traži i krilnog fudbalera, ali nijednu od njegovih zamisli nisu sproveli u delo. Poslednjeg dana prelaznog roka u vezu s "đavolima" dovedeno je mnogo fudbalera - i niko nije zadužio crvenu opremu.

Propali su pregovori s Džeromom Boatengom, Harijem Megvajerom, Tobijem Aldervajreldom, Kurtom Zumom i Jerijem Minom, dok je Junajted "ispalio" i Dijego Godin.

Bajern, Lester i Totenhem nisu bili zadovoljan ponudom za njihove pomenute štopere, dok su Čelsi i Barselona odlučili da posluju s Evertonom, ne sa Junajtedom, a prema izveštajima iz Engleske, Godin je izveo "dribling", toliko netipičan za njega kao igrača.

U sredu je obavestio Junajted da želi kod njih, ali sve je to bio trik njegovog menadžera pošto je nakon ponude od 25 miliona evra - Atletiko ponudio novi ugovor Urugvajcu.

I to je ovaj prihvatio...

Murinjo je navodno bio zainteresovan i da dovede Antu Rebića iz Ajntrahta, što je ideja koja se nije dopala rukovodstvu kluba, a pošto nisu uspeli ni da prodaju pojedine igrače u koje Portugalac nema poverenja - Marsijal, Mata, Smoling, Šo - oni su ostali članovi kluba s "Old Traforda".

Mančester junajted se uoči početka sezone suočava i sa problemima s povredama pošto je veliki deo prvotimaca van trenažnog procesa, a neki drugi su kasno stigli s Mundijala.

Serhio Romero, Antonio Valensija, Markos Roho, Dijogo Dalot, Ander Erera i Nemanja Matić sigurno neće igrati protiv Lestera (petak, 21.00), dok su se Pogba, Jang i Felaini vratili tek u ponedeljak i neizvesni su za ovaj duel.

Nema sumnje, Murinja očekuje sigurno još jedna sezona u kojoj će često biti nervozan i nezadovoljan, i verovatno u konstantnoj potrazi za neprijateljima.

PETI PRELAZNI ROK

Od dolaska u Mančester junajted u leto 2016. godine Murinjo je uspeo da dobije samo 11 pojačanja, od kojih su još devetorica i dalje uvek u klubu. Dakle, u proseku je dobijao po dva fudbalera u svakom od pet prelaznih rokova do sada, a izlišno je govoriti da nisu svi uspeli da se uklope. Ovo je tih 11 fudbalera: Li Grent - Baji, Lindelef, Dalot - Matić, Fred, Pogba - Mkhitarjan - Sančez, Lukaku i Ibrahimović. Novac koji je uložen je ipak ogroman, "đavoli" su za pomenute igrače izdvojili 433 miliona evra...

PREMIJER LIGA 1. KOLO:

petak

Mančester junajted - Lester siti (21.00)

subota

Njukasl - Totenhem (13.30)
Bornmut - Kardif (16.00)
Fulam - Kristal Palas
Hadersfild - Čelsi
Votford - Brajton
Vulverhempton - Everton (18.30)

nedelja

Liverpul - Vest Hem (14.30)
Sautempton - Barnli
Arsenal - Mančester siti (17.00)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar