Може ли Лопетеги да уклопи Куртоу и Наваса?

Питање свих питања у Реалу. . .

Фудбал 10.08.2018 | 23:00
Може ли Лопетеги да уклопи Куртоу и Наваса?
Нова ера у мадридском Реалу отпочела је одласком Кристијана Роналда у Јувентус, а процес реконструкције Флорентино Перез започео је од гол-линије! Краљевски клуб и троструки узастопни освајач Лиге шампиона има нову "јединицу" - Тиба Куртоу!

Као што сте још синоћ имали прилике да прочитате, Куртоа је са Реалом потписао уговор на шест година, док Челсију иде обештећење у рангу између 35.000.000 и 40.000.000 евра. Оно што је сада, дефинитивно, много важније од силних техникалија јесте - да ли ће Ђулен Лопетеги успети да уклопи Тиба Куртоу и досад неприкосновеног Кејлора Наваса? И како?

У круговима блиским Краљевском клубу кружи прича да је Лопетеги сигуран у себе и моћ да омогући двојици одличних голмана да имају своје гарантоване минутен на терену.

Међутим, један такав експеримент није дао баш најбоље резултате. Својевремено је Карло Анчелоти„жонглирао“ између Дијега Лопеза и Икера Касиљаса, па је један бранио у Лиги шампиона, други у првенству, али се тај сценарио није испоставио као идеалан. Обојица су хтели више минута, што би и овог пута могао да буде случај. Кејлор Навас је и поред свих удара које је претрпео остао недодирљив све до овог лета, а сада ће морати да се навикне на улогу резервисте. Тибо Куртоа сигурно није дошао у Реал да би седео на клупи.

Додатни проблем за Лопетегија биће и млади украјински голман Луњин, којим је нови тренер Реала одушевљен. Иако је млад, наиме, поседује добар квалитет и радну етику, због чега је редовно у првом тиму. Ипак, поред Наваса и Куртое, Луњин ће морати да се навикне на то да буде трећа опција. А и њему ће бити потребни одређени минути.

Оно што је извесно јесте да Лопетеги неће притискати Наваса да оде, иако би Флорентино Перез радо волео да га се реши јер, то је стара прича, се Костариканац не уклапа у модну црту клуба. Односно, није довољно леп да би био играч Реала?! Подсетимо, Навас је недавно изјавио да жели да остане и да има жељу да оде из Реала, колико и да умре...

Не треба заборавити да Реал у својим редовима има и Кика Касиљу, који ће дефинитивно морати да оде.

Засад је прва идеја да Куртоа брани у Примери и Лиги шампиона, а Навас у Купу краља? Није баш фер према човеку који је вукао Реал до три Лиге шампиона...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар