Može li Lopetegi da uklopi Kurtou i Navasa?

Pitanje svih pitanja u Realu. . .

Fudbal 10.08.2018 | 23:00
Može li Lopetegi da uklopi Kurtou i Navasa?
Nova era u madridskom Realu otpočela je odlaskom Kristijana Ronalda u Juventus, a proces rekonstrukcije Florentino Perez započeo je od gol-linije! Kraljevski klub i trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona ima novu "jedinicu" - Tiba Kurtou!

Kao što ste još sinoć imali prilike da pročitate, Kurtoa je sa Realom potpisao ugovor na šest godina, dok Čelsiju ide obeštećenje u rangu između 35.000.000 i 40.000.000 evra. Ono što je sada, definitivno, mnogo važnije od silnih tehnikalija jeste - da li će Đulen Lopetegi uspeti da uklopi Tiba Kurtou i dosad neprikosnovenog Kejlora Navasa? I kako?

U krugovima bliskim Kraljevskom klubu kruži priča da je Lopetegi siguran u sebe i moć da omogući dvojici odličnih golmana da imaju svoje garantovane minuten na terenu.

Međutim, jedan takav eksperiment nije dao baš najbolje rezultate. Svojevremeno je Karlo Ančeloti„žonglirao“ između Dijega Lopeza i Ikera Kasiljasa, pa je jedan branio u Ligi šampiona, drugi u prvenstvu, ali se taj scenario nije ispostavio kao idealan. Obojica su hteli više minuta, što bi i ovog puta mogao da bude slučaj. Kejlor Navas je i pored svih udara koje je pretrpeo ostao nedodirljiv sve do ovog leta, a sada će morati da se navikne na ulogu rezerviste. Tibo Kurtoa sigurno nije došao u Real da bi sedeo na klupi.

Dodatni problem za Lopetegija biće i mladi ukrajinski golman Lunjin, kojim je novi trener Reala oduševljen. Iako je mlad, naime, poseduje dobar kvalitet i radnu etiku, zbog čega je redovno u prvom timu. Ipak, pored Navasa i Kurtoe, Lunjin će morati da se navikne na to da bude treća opcija. A i njemu će biti potrebni određeni minuti.

Ono što je izvesno jeste da Lopetegi neće pritiskati Navasa da ode, iako bi Florentino Perez rado voleo da ga se reši jer, to je stara priča, se Kostarikanac ne uklapa u modnu crtu kluba. Odnosno, nije dovoljno lep da bi bio igrač Reala?! Podsetimo, Navas je nedavno izjavio da želi da ostane i da ima želju da ode iz Reala, koliko i da umre...

Ne treba zaboraviti da Real u svojim redovima ima i Kika Kasilju, koji će definitivno morati da ode.

Zasad je prva ideja da Kurtoa brani u Primeri i Ligi šampiona, a Navas u Kupu kralja? Nije baš fer prema čoveku koji je vukao Real do tri Lige šampiona...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar