Барса довела тинејџера, сад већ вриједи 100 милиона!

Барса довела 19-годишњег бека из белгијске лиге! Млади 19-годишњи сенгалски фудбалер Муса Ваг пето је појачање Барселоне овог лета.  Малком, Лангле, Артур, Видал. . . А, онда и најмлађи Африканац који је постигао гол на ФИФА светским првенствима.

Фудбал 11.08.2018 | 14:45
Барса довела тинејџера, сад већ вриједи 100 милиона!
Доскорашњи десни бек белгијског Еупена плаћен је пет милиона евра и у уговору имаће откупну клаузулу од чак 100 милиона.

Ваг је пажњу на себе скренуо играма на Светском првенству у Русији, посебно када је био стрелац у ремију са Јапаном (2:2) и постао најмлађи Африканац који је то урадио.

Барселонин план је да се Сердји Роберто врати у средину терена, а на десној страни за стартних 11 боре Ваг и Нелсон Семедо.

Пре Вага на Ноу Камп су у овом прелазном року стигли Артур (Гремио), Клемон Ленгле (Севиља), Малколм (Бордо) и Артуро Видал (Бајерн).

Малком (21) из Бордоа за 41, Клемон Лангле (23) из Севиље за 36, Артур (21) из Гремија за 31, Артуро Видал (31) из Бајерна за 18, а онда и Муса Ваг (19) из Ејпена за пет милиона евра.

Ко је тај клинац?

Ваг је био једно од изненађења на Светском првенству у Русији, где је као десни бек Сенегала пружао одличне партије, а потом током ремија са Јапаном (2:2) у групној фази постао и најмлађи афрички стрелац гола на Мундијалу.

Према извештајима из Каталоније, тренер Ернесто Валверде намерава Серђија Роберта да врати у везни ред са "привременог рада" на позицији бека, тако да је пре годину дана доведени Нелсон Семедо добио новог конкурента за ту позицију - тинејџера у чији је шестогодишњи уговор унета "излазна клаузула" од 100 милиона евра.

Овај трансфер, који буџет славног клуба неће ни осетити, договорили су генерални менаџер Пеп Сегура и спортски директор Ерик Абидал, мада је процена да ће белгијски Ејпен бити у прилици додатно да заради у зависности од тога како се буде развијала каријера овог фудбалера изразите брзине и вештог дриблинга.

Ваг је у Белгију стигао прошле сезоне са "Аспире" фудбалске академије у Катару, где је у његове квалитете могао лично да се увери легендарни фудбалер Барсе, Ћави Ернандез.

На Валвердеу је да одлучи до почетка сезоне да ли је Ваг зрео да заигра за први тим или ће му бити потребно неко време у "Б" селекцији.

Барса је за сада направила минус од 84,2 милиона евра на тржишту играча, утолико што су клуб напустили само Лука Дињ (Евертон, 20,2 милиона), Ђерар Делофеу (Вотфорд, 13) и Алеш Видал (Севиља, 8,5), док је Андрес Инијеста прешао у јапански Кобе као слободан играч. Овај дефицит могао би да буде умањен данас у току дана уколико мало коришћени штопер Џери Мина комплетира прелазак у Евертон, а помиње се сума од 40 милиона евра. Подсећамо, "Блауграна" је довела Мину у јануару из Палмеираса за 11,6 милиона након чега је забележио само пет наступа за клуб.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар