Barsa dovela tinejdžera, sad već vrijedi 100 miliona!

Barsa dovela 19-godišnjeg beka iz belgijske lige! Mladi 19-godišnji sengalski fudbaler Musa Vag peto je pojačanje Barselone ovog leta.  Malkom, Langle, Artur, Vidal. . . A, onda i najmlađi Afrikanac koji je postigao gol na FIFA svetskim prvenstvima.

Fudbal 11.08.2018 | 14:45
Barsa dovela tinejdžera, sad već vrijedi 100 miliona!
Doskorašnji desni bek belgijskog Eupena plaćen je pet miliona evra i u ugovoru imaće otkupnu klauzulu od čak 100 miliona.

Vag je pažnju na sebe skrenuo igrama na Svetskom prvenstvu u Rusiji, posebno kada je bio strelac u remiju sa Japanom (2:2) i postao najmlađi Afrikanac koji je to uradio.

Barselonin plan je da se Serdji Roberto vrati u sredinu terena, a na desnoj strani za startnih 11 bore Vag i Nelson Semedo.

Pre Vaga na Nou Kamp su u ovom prelaznom roku stigli Artur (Gremio), Klemon Lengle (Sevilja), Malkolm (Bordo) i Arturo Vidal (Bajern).

Malkom (21) iz Bordoa za 41, Klemon Langle (23) iz Sevilje za 36, Artur (21) iz Gremija za 31, Arturo Vidal (31) iz Bajerna za 18, a onda i Musa Vag (19) iz Ejpena za pet miliona evra.

Ko je taj klinac?

Vag je bio jedno od iznenađenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je kao desni bek Senegala pružao odlične partije, a potom tokom remija sa Japanom (2:2) u grupnoj fazi postao i najmlađi afrički strelac gola na Mundijalu.

Prema izveštajima iz Katalonije, trener Ernesto Valverde namerava Serđija Roberta da vrati u vezni red sa "privremenog rada" na poziciji beka, tako da je pre godinu dana dovedeni Nelson Semedo dobio novog konkurenta za tu poziciju - tinejdžera u čiji je šestogodišnji ugovor uneta "izlazna klauzula" od 100 miliona evra.

Ovaj transfer, koji budžet slavnog kluba neće ni osetiti, dogovorili su generalni menadžer Pep Segura i sportski direktor Erik Abidal, mada je procena da će belgijski Ejpen biti u prilici dodatno da zaradi u zavisnosti od toga kako se bude razvijala karijera ovog fudbalera izrazite brzine i veštog driblinga.

Vag je u Belgiju stigao prošle sezone sa "Aspire" fudbalske akademije u Kataru, gde je u njegove kvalitete mogao lično da se uveri legendarni fudbaler Barse, Ćavi Ernandez.

Na Valverdeu je da odluči do početka sezone da li je Vag zreo da zaigra za prvi tim ili će mu biti potrebno neko vreme u "B" selekciji.

Barsa je za sada napravila minus od 84,2 miliona evra na tržištu igrača, utoliko što su klub napustili samo Luka Dinj (Everton, 20,2 miliona), Đerar Delofeu (Votford, 13) i Aleš Vidal (Sevilja, 8,5), dok je Andres Inijesta prešao u japanski Kobe kao slobodan igrač. Ovaj deficit mogao bi da bude umanjen danas u toku dana ukoliko malo korišćeni štoper Džeri Mina kompletira prelazak u Everton, a pominje se suma od 40 miliona evra. Podsećamo, "Blaugrana" je dovela Minu u januaru iz Palmeirasa za 11,6 miliona nakon čega je zabeležio samo pet nastupa za klub.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar