Динамо на новом трансферу зарадио 15 милиона евра!

Динамо Загреб и Лестер сити склопили су споразум око трансфера Филипа Бенковића који постаје нови члан клуба из енглеске Премијер лиге.  Динамова машинерија за прављење пара ради пуном паром - оде Бенковић за 14. 500. 000! Од продаје своје талентоване деце Загрепчани у овом веку зарадили преко 270. 000. 000 евра. . .

Фудбал 09.08.2018 | 18:15
Динамо на новом трансферу зарадио 15 милиона евра!
"Договорили смо све детаље око трансфера Филипа Бенковића у Лестер сити. Морам изразити задовољство јер смо изборили сјајне услове – укупно 15 милиона евра одштете (трансфер и бонуси). Бенковић је дете Динама с вишегодишњим стажом у првом тиму и његов одлазак је логичан след догађаја. Управа Динама одговорна је за будућност клуба и овај потез је део клупске стратегије да задржи овај ниво услова и пословања. Исто тако, одлазак у најбољу фудбалску лигу на свету искорак је за Филипа, али и потврда угледа који Динамо и његова фудбалска школа има у свету", рекао је председник управе Игор Коџоман.

Бенковић је за Динамо играо три сезоне у првом тиму, наступио је више од 80 пута и постигао 6 голова.

Освојио је четири трофеја са ‘Модрима’ и стандардни је млади репрезентативац Хрватске.

"Даћу срце овом клуб, навијачима и свима. Надам се да ћемо имати добре резултате ове сезоне. Амбиције Лестера су увек велике. Свиђа ми се клуб и ово је добар корак који ћу направити на новом нивоу. Срећан сам што сам овде", истакао је Филип.

Лестер одолева нападима Манчестер Јунајтеда на Харија Мегвајера, али упоредо се и припрема на живот без једне од сензација Мундијала у Русији! Половину двоструког посла који се последњих недеља помиње на Кинг пауер стадиону су завршили - Филип Бенковић (21) је и званично нови играч Лисица. 

Млади хрватски репрезентативац данас је представљен у Лестеру након што је ставио параф на петогодишњи уговор, а како јављају острвски медији трансфер је износио фантастичних 14.500.000 евра. Фантастичних пре свега за загребачки Динамо који је тако потврдио да његова машинерија за прављење новца и даље ради пуном паром. Можда Здравко Мамић није физички присутан у Загребу, међутим то очито не мари много.

Момак висок скоро два метра постао је трећа најскупља продаја у историји Динама, после Марка Пјаце иЛуке Модрића. 

И још мало о цифрама од којих се заиста врти у глави када је у питању овај наш регион... Само овог лета Модри су од продаја приходовали близу 30.000.000 евра. Оно што је спектакуларно у њиховом пословању јесте константност профита. Има свакако оних којима се таква клупска политика не допада, алиМамићу и друштву мора се одати почаст за менаџерски део посла. 

И још један податак од ког застаје дах: Рачунајући од 2000. године, дакле у новом веку, Динамо је од продаје својих талентованих играча, углавном пониклих у сопственој школи, инкасирао астрономских 270.000.000 евра. Јасно је да 90 одсто те суме отпада на период од када је Мамић у клубу, односно од 2003. до данас...

 А што се тиче Лестера и другог дела штоперског пакета у ком би требало да се налази Чаглар Сојунчу, параф се очекује до краја дана, односно до закључења пијаце у Енглеској. Договор је постигнут, Фрајбург ће добити 22.500.000 евра и млади Турчин иза ког је сјајна сезона у Бунделсиги постаће нова Лисица. 

Па кад Мегвајер оде, ако уопште оде овог лета, Лестерови голмани моћи ће мирно "да спавају"...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар