Dinamo na novom transferu zaradio 15 miliona evra!

Dinamo Zagreb i Lester siti sklopili su sporazum oko transfera Filipa Benkovića koji postaje novi član kluba iz engleske Premijer lige.  Dinamova mašinerija za pravljenje para radi punom parom - ode Benković za 14. 500. 000! Od prodaje svoje talentovane dece Zagrepčani u ovom veku zaradili preko 270. 000. 000 evra. . .

Fudbal 09.08.2018 | 18:15
Dinamo na novom transferu zaradio 15 miliona evra!
"Dogovorili smo sve detalje oko transfera Filipa Benkovića u Lester siti. Moram izraziti zadovoljstvo jer smo izborili sjajne uslove – ukupno 15 miliona evra odštete (transfer i bonusi). Benković je dete Dinama s višegodišnjim stažom u prvom timu i njegov odlazak je logičan sled događaja. Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba i ovaj potez je deo klupske strategije da zadrži ovaj nivo uslova i poslovanja. Isto tako, odlazak u najbolju fudbalsku ligu na svetu iskorak je za Filipa, ali i potvrda ugleda koji Dinamo i njegova fudbalska škola ima u svetu", rekao je predsednik uprave Igor Kodžoman.

Benković je za Dinamo igrao tri sezone u prvom timu, nastupio je više od 80 puta i postigao 6 golova.

Osvojio je četiri trofeja sa ‘Modrima’ i standardni je mladi reprezentativac Hrvatske.

"Daću srce ovom klub, navijačima i svima. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate ove sezone. Ambicije Lestera su uvek velike. Sviđa mi se klub i ovo je dobar korak koji ću napraviti na novom nivou. Srećan sam što sam ovde", istakao je Filip.

Lester odoleva napadima Mančester Junajteda na Harija Megvajera, ali uporedo se i priprema na život bez jedne od senzacija Mundijala u Rusiji! Polovinu dvostrukog posla koji se poslednjih nedelja pominje na King pauer stadionu su završili - Filip Benković (21) je i zvanično novi igrač Lisica. 

Mladi hrvatski reprezentativac danas je predstavljen u Lesteru nakon što je stavio paraf na petogodišnji ugovor, a kako javljaju ostrvski mediji transfer je iznosio fantastičnih 14.500.000 evra. Fantastičnih pre svega za zagrebački Dinamo koji je tako potvrdio da njegova mašinerija za pravljenje novca i dalje radi punom parom. Možda Zdravko Mamić nije fizički prisutan u Zagrebu, međutim to očito ne mari mnogo.

Momak visok skoro dva metra postao je treća najskuplja prodaja u istoriji Dinama, posle Marka Pjace iLuke Modrića. 

I još malo o ciframa od kojih se zaista vrti u glavi kada je u pitanju ovaj naš region... Samo ovog leta Modri su od prodaja prihodovali blizu 30.000.000 evra. Ono što je spektakularno u njihovom poslovanju jeste konstantnost profita. Ima svakako onih kojima se takva klupska politika ne dopada, aliMamiću i društvu mora se odati počast za menadžerski deo posla. 

I još jedan podatak od kog zastaje dah: Računajući od 2000. godine, dakle u novom veku, Dinamo je od prodaje svojih talentovanih igrača, uglavnom poniklih u sopstvenoj školi, inkasirao astronomskih 270.000.000 evra. Jasno je da 90 odsto te sume otpada na period od kada je Mamić u klubu, odnosno od 2003. do danas...

 A što se tiče Lestera i drugog dela štoperskog paketa u kom bi trebalo da se nalazi Čaglar Sojunču, paraf se očekuje do kraja dana, odnosno do zaključenja pijace u Engleskoj. Dogovor je postignut, Frajburg će dobiti 22.500.000 evra i mladi Turčin iza kog je sjajna sezona u Bundelsigi postaće nova Lisica. 

Pa kad Megvajer ode, ako uopšte ode ovog leta, Lesterovi golmani moći će mirno "da spavaju"...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar