Ако Ајакс не уђе у ЛШ, Барса води Де Јонга!

Пао договор. . .

Фудбал 10.08.2018 | 14:00
Ако Ајакс не уђе у ЛШ, Барса води Де Јонга!
У Барселони су свесни да реализација трансфера Пола Погбе неће ићи лагано, па су предузели одређене кораке како би направили опцију Б. Ексклузивну информацију доноси каталонски Спорт, а преносе остали шпански и поједини холандски медији: Барса има договор са Ајаксом око Френкија де Јонга!

Шта се променило у односу на протекле недеље када су два клуба интензивно преговарала и нису успела да постигну договор?

Не много, само је шпански клуб пристао на услове које је Марк Овермарс поставио, а они су врло једноставни. Уколико се Ајакс пласира у Лигу шампиона Де Јонг остаје до идућег лета у Амстердаму и тек тада може да дође до нових контаката. Међутим, уколико Холанђани не буду прошли квалификације (у првом мечу трећег кола одиграла 2:2 са Стандардом из Лијежа, а чека их и плеј-оф) Ајакс ће пристати да прода једног од својих бисера. Када је цена у питању ништа се није променило, барате се сумом од око 50.000.000 евра која би била исплаћена у неколико рата...

Френки де Јонг био би сасвим сигурно залог за будућност каталонског клуба. Момак има само 21 годину и посебно је занимљив стручњацима у Барселони јер би после много година добили играча који је врло поливалентан када је у питању деефанзива. Нешто слично Хавијеру Маскерану. Де Јонг је изворно централни и задњи везни, али врло коректно може да одради и посао на позицији штопера.       

Сад знамо за кога у Барселони НЕЋЕ навијати у квалифиакцијама за Лигу шампиона...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар