Ako Ajaks ne uđe u LŠ, Barsa vodi De Jonga!

Pao dogovor. . .

Fudbal 10.08.2018 | 14:00
Ako Ajaks ne uđe u LŠ, Barsa vodi De Jonga!
U Barseloni su svesni da realizacija transfera Pola Pogbe neće ići lagano, pa su preduzeli određene korake kako bi napravili opciju B. Ekskluzivnu informaciju donosi katalonski Sport, a prenose ostali španski i pojedini holandski mediji: Barsa ima dogovor sa Ajaksom oko Frenkija de Jonga!

Šta se promenilo u odnosu na protekle nedelje kada su dva kluba intenzivno pregovarala i nisu uspela da postignu dogovor?

Ne mnogo, samo je španski klub pristao na uslove koje je Mark Overmars postavio, a oni su vrlo jednostavni. Ukoliko se Ajaks plasira u Ligu šampiona De Jong ostaje do idućeg leta u Amsterdamu i tek tada može da dođe do novih kontakata. Međutim, ukoliko Holanđani ne budu prošli kvalifikacije (u prvom meču trećeg kola odigrala 2:2 sa Standardom iz Liježa, a čeka ih i plej-of) Ajaks će pristati da proda jednog od svojih bisera. Kada je cena u pitanju ništa se nije promenilo, barate se sumom od oko 50.000.000 evra koja bi bila isplaćena u nekoliko rata...

Frenki de Jong bio bi sasvim sigurno zalog za budućnost katalonskog kluba. Momak ima samo 21 godinu i posebno je zanimljiv stručnjacima u Barseloni jer bi posle mnogo godina dobili igrača koji je vrlo polivalentan kada je u pitanju deefanziva. Nešto slično Havijeru Maskeranu. De Jong je izvorno centralni i zadnji vezni, ali vrlo korektno može da odradi i posao na poziciji štopera.       

Sad znamo za koga u Barseloni NEĆE navijati u kvalifiakcijama za Ligu šampiona...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar