"Наступ на ЕП ми је највећа животна побједа!"

Емир Бекрић открио после првог наступа након четворогодишње паузе да је поносан на себе и да је положио најтежи испит.

Фудбал 10.08.2018 | 16:30
"Наступ на ЕП ми је највећа животна побједа!"
Српски атлетичар Емир Бекрић вратио се на велика такмичења после готово четири године паузе. Размишљао је током тешког периода да одустане, али се борио и изборио.

У последњем тренутку изборио је норму за наступ на Европском првенству, где је стигао до полуфинала у трци на 400 метара препоне. Тамо је у својој групи заузео осмо место у времену 50,96 секунди, дан након што је у квалификацијама забележио резултат сезоне 50,36 секунде.

"Долазак у Берлин ми је највећа животна победа. Није медаља, није финале, али ми је ово најзначајнији тријумф. Испунио сам норму у последњи час у соло трци, само један момак и ја смо се надметали. Трчао сам против штоперице, тако да сам поносан на себе. Ово ми је највећи животни тријумф, који је некад важнији од оних на стази", испричао је за "Вечерње новости" Бекрић.

Некада је трчао мало преко 48 секунди, сада је две и по секунде спорији, али не одустаје.

"Сада трчим преко 50, а у те две секунде сад стаје цео мој живот. Тешко је кад видиш да си далеко од нивоа коме знаш да припадаш. Највећи пораз током паузе је био тај што нисам могао да гурам себе преко неког лимита и да напредујем кроз велика такмичења. То ми је највише недостајало, као и сам тај моменат да сам ту, на стази".

Циљ му је да се врати на некадашњи ниво, иако је светсан да је то тешка мисија.

"Желим да се приближим резултату од 47 секунди. Конкуренција никад није била јача, у свету ове године имамо двојицу момака који су близу светског рекорда, што је ‚језиво‘. Морам много да радим на брзини, снази, укључићу и дворанске наступе догодине. Моја конституција се променила, мршавији сам, и сад би требало на ту килажу додати брзину", рекао је Бекрић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар