"Nastup na EP mi je najveća životna pobjeda!"

Emir Bekrić otkrio posle prvog nastupa nakon četvorogodišnje pauze da je ponosan na sebe i da je položio najteži ispit.

Fudbal 10.08.2018 | 16:30
"Nastup na EP mi je najveća životna pobjeda!"
Srpski atletičar Emir Bekrić vratio se na velika takmičenja posle gotovo četiri godine pauze. Razmišljao je tokom teškog perioda da odustane, ali se borio i izborio.

U poslednjem trenutku izborio je normu za nastup na Evropskom prvenstvu, gde je stigao do polufinala u trci na 400 metara prepone. Tamo je u svojoj grupi zauzeo osmo mesto u vremenu 50,96 sekundi, dan nakon što je u kvalifikacijama zabeležio rezultat sezone 50,36 sekunde.

"Dolazak u Berlin mi je najveća životna pobeda. Nije medalja, nije finale, ali mi je ovo najznačajniji trijumf. Ispunio sam normu u poslednji čas u solo trci, samo jedan momak i ja smo se nadmetali. Trčao sam protiv štoperice, tako da sam ponosan na sebe. Ovo mi je najveći životni trijumf, koji je nekad važniji od onih na stazi", ispričao je za "Večernje novosti" Bekrić.

Nekada je trčao malo preko 48 sekundi, sada je dve i po sekunde sporiji, ali ne odustaje.

"Sada trčim preko 50, a u te dve sekunde sad staje ceo moj život. Teško je kad vidiš da si daleko od nivoa kome znaš da pripadaš. Najveći poraz tokom pauze je bio taj što nisam mogao da guram sebe preko nekog limita i da napredujem kroz velika takmičenja. To mi je najviše nedostajalo, kao i sam taj momenat da sam tu, na stazi".

Cilj mu je da se vrati na nekadašnji nivo, iako je svetsan da je to teška misija.

"Želim da se približim rezultatu od 47 sekundi. Konkurencija nikad nije bila jača, u svetu ove godine imamo dvojicu momaka koji su blizu svetskog rekorda, što je ‚jezivo‘. Moram mnogo da radim na brzini, snazi, uključiću i dvoranske nastupe dogodine. Moja konstitucija se promenila, mršaviji sam, i sad bi trebalo na tu kilažu dodati brzinu", rekao je Bekrić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar