Порука Америке Вучићу и Тачију

Америчка амбасада у Београду поручује да је сада време да укључени у преговоре о коначном статусу Косова буду креативни и флексибилни. У ексклузивном обраћању за "Блиц", у америчкој администрацији наводе да стране у преговору "морају да предложе решење које неће доћи са стране".

Србија 09.08.2018 | 14:35
Порука Америке Вучићу и Тачију
На питање "Блица", да ли је америчка администрација променила свој став о коначном решењу статуса Косова, у амбасади САД између осталог кажу да су САД спремне да саслушају и помогну укљученима у преговоре да нађу међусобно договорени споразум.

У амбасади САД наводе за "Блиц": "Пуна нормализација односа између Србије и Косова је кључна за стабилност региона. Нормализација ће такође отворити јасну перспективу за обе земље за евентуално чланство у ЕУ. САД снажно подржавају преговоре између Београда и Приштине под покровитељством ЕУ. Сада је време да укључени у преговоре буду креативни и флексибилни. Они морају да предложе решење које неће доћи са стране. САД су спремне да саслушају и помогну укљученима у преговоре да нађу међусобно договорени споразум".

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дидо

09.08.2018 14:17

Формирање Заједнице српских општина и идемо даље. Дотле, стоп свим даљњим преговорима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

09.08.2018 14:44

Тако је Дидо

Name

Ре

09.08.2018 14:56

Ма какве Српске опстине.Они добисе Косово Опстине су замо мазање оцију.