Poruka Amerike Vučiću i Tačiju

Američka ambasada u Beogradu poručuje da je sada vreme da uključeni u pregovore o konačnom statusu Kosova budu kreativni i fleksibilni. U ekskluzivnom obraćanju za "Blic", u američkoj administraciji navode da strane u pregovoru "moraju da predlože rešenje koje neće doći sa strane".

Srbija 09.08.2018 | 14:35
Poruka Amerike Vučiću i Tačiju
Na pitanje "Blica", da li je američka administracija promenila svoj stav o konačnom rešenju statusa Kosova, u ambasadi SAD između ostalog kažu da su SAD spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum.

U ambasadi SAD navode za "Blic": "Puna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je ključna za stabilnost regiona. Normalizacija će takođe otvoriti jasnu perspektivu za obe zemlje za eventualno članstvo u EU. SAD snažno podržavaju pregovore između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. Sada je vreme da uključeni u pregovore budu kreativni i fleksibilni. Oni moraju da predlože rešenje koje neće doći sa strane. SAD su spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum".

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dido

09.08.2018 16:17

Formiranje Zajednice srpskih opština i idemo dalje. Dotle, stop svim daljnjim pregovorima.

ODGOVORITE
Name

M

09.08.2018 16:44

Tako je Dido

Name

Re

09.08.2018 16:56

Ma kakve Srpske opstine.Oni dobise Kosovo Opstine su zamo mazanje ociju.