Три НЕ у Бајерну!

Боатенг рекао НЕ Мурињу, Ребић не долази у Минхен, Левандовски не иде нигдје.

Фудбал 09.08.2018 | 20:00
Три НЕ у Бајерну!
На Алијанц арени требало је бити доста промјена, али од тога неће бити ништа.

Тренер Нико Ковач у нову сезону ући ће са отприлике истом екипом која је прошле освојила „салатару“.

Било је много интересовања за фудбалере Бајерна, прије свега за најбољег стријелца, Роберта Левандовског, кога су жљели Реал, Челси, Манчестер јунајтед, али се хрватски стручњак лично побринуо да га задржи.

У изјави „Билду“ Ковач је потврдио да је прошле седмице имао састанак са пољским нападачем, те да он дефинитивно остаје у клубу.

"Тачно је да смо Роберт и ја разговарали прошле седмице. Он зна шта и како мислим о њему,а  сви у клубу свјесни смо његових квалитета“, рекао је Ковач.

Овом приликом он се осврнуо и на могућност да Бајерн доведе хрватског репрезентативца Анту Ребића,.

Њих двојица одлично су сарађивали претходне сезоне у Ајтрахту из Франкфурта, а након што је Ребићодиграо сјајну сезону у којој је освојио Куп Њемачке, те стигао до финала Свјетског првенства са репрезентацијом Хрватске спекулисало да ће се придружити свом бившем тренеру.

"Анте је снажна личност и одличан фудбалер који се сјајно развио током прошле двије године у Фрнкфурту и на Свјетском првенству. Али ако погледате нашу екипу, видјећете да имамо доста играча високог квалитета на његовој позицији. Довођење Ребића не би имало смисла“, рекао је Ковач.

Тренер Бајерна задовољан је екипом о чему говори и то да Баварци нису много куповали овог љета. Бар за сада.

Леон Горецка стигао је као слободан играч из Шалкеа, а Бајерн је купио велику наду канадског фудбала, Алсфонса Дејвиса, којег је платио 10 милиона евра.

Из клуба су отишли Артуро Видал (Барселона, 18 милиона евра), а Јувентус је након једногодишње позајмице откупио Дагласа Косту за 40 милиона евра.

Спомињало се да ће Алијанц арену напустити и дефанзивац Џером Боатенг којег је у својим редовима хтио тренер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо.

"Ђаволи“ су прво хтјели репрезентативног штопера на позајмицу са правом откупа на шта Бајерн није пристао, постом су нудили 25 милиона евра, односно упола мање од његове стварне вриједности, да би све спекулације прекинуо сам Џером Боатенг.

И то телефонским позивом директно Жозеу Мурињу.

Боатенг је позвао Муриња и рекао му да овог љета неће у Манчестер јунајтед. Он је објаснио да има више повјерења у пројект Бајерна и да сматра да су му веће шансе да освоји Лигу шампиона са Баварцима него са Јунајтедом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар