Tri NE u Bajernu!

Boateng rekao NE Murinju, Rebić ne dolazi u Minhen, Levandovski ne ide nigdje.

Fudbal 09.08.2018 | 20:00
Tri NE u Bajernu!
Na Alijanc areni trebalo je biti dosta promjena, ali od toga neće biti ništa.

Trener Niko Kovač u novu sezonu ući će sa otprilike istom ekipom koja je prošle osvojila „salataru“.

Bilo je mnogo interesovanja za fudbalere Bajerna, prije svega za najboljeg strijelca, Roberta Levandovskog, koga su žljeli Real, Čelsi, Mančester junajted, ali se hrvatski stručnjak lično pobrinuo da ga zadrži.

U izjavi „Bildu“ Kovač je potvrdio da je prošle sedmice imao sastanak sa poljskim napadačem, te da on definitivno ostaje u klubu.

"Tačno je da smo Robert i ja razgovarali prošle sedmice. On zna šta i kako mislim o njemu,a  svi u klubu svjesni smo njegovih kvaliteta“, rekao je Kovač.

Ovom prilikom on se osvrnuo i na mogućnost da Bajern dovede hrvatskog reprezentativca Antu Rebića,.

Njih dvojica odlično su sarađivali prethodne sezone u Ajtrahtu iz Frankfurta, a nakon što je Rebićodigrao sjajnu sezonu u kojoj je osvojio Kup Njemačke, te stigao do finala Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Hrvatske spekulisalo da će se pridružiti svom bivšem treneru.

"Ante je snažna ličnost i odličan fudbaler koji se sjajno razvio tokom prošle dvije godine u Frnkfurtu i na Svjetskom prvenstvu. Ali ako pogledate našu ekipu, vidjećete da imamo dosta igrača visokog kvaliteta na njegovoj poziciji. Dovođenje Rebića ne bi imalo smisla“, rekao je Kovač.

Trener Bajerna zadovoljan je ekipom o čemu govori i to da Bavarci nisu mnogo kupovali ovog ljeta. Bar za sada.

Leon Gorecka stigao je kao slobodan igrač iz Šalkea, a Bajern je kupio veliku nadu kanadskog fudbala, Alsfonsa Dejvisa, kojeg je platio 10 miliona evra.

Iz kluba su otišli Arturo Vidal (Barselona, 18 miliona evra), a Juventus je nakon jednogodišnje pozajmice otkupio Daglasa Kostu za 40 miliona evra.

Spominjalo se da će Alijanc arenu napustiti i defanzivac Džerom Boateng kojeg je u svojim redovima htio trener Mančester junajteda Žoze Murinjo.

"Đavoli“ su prvo htjeli reprezentativnog štopera na pozajmicu sa pravom otkupa na šta Bajern nije pristao, postom su nudili 25 miliona evra, odnosno upola manje od njegove stvarne vrijednosti, da bi sve spekulacije prekinuo sam Džerom Boateng.

I to telefonskim pozivom direktno Žozeu Murinju.

Boateng je pozvao Murinja i rekao mu da ovog ljeta neće u Mančester junajted. On je objasnio da ima više povjerenja u projekt Bajerna i da smatra da su mu veće šanse da osvoji Ligu šampiona sa Bavarcima nego sa Junajtedom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar