Есјен открио сљедеће детаље...

Како су роштиљ код Малуде и један позив Дрогбе окончали једну од највећих трансфер сага у историји Премијер лиге. . .  Некадашњи репрезентативац Гане открива до сада непознате детаље.

Фудбал 09.08.2018 | 14:00
Есјен открио сљедеће детаље...
Микел Есјен један од играча које навијачи Челсија гледају посебним очима. Дуго су чекали да дође, а остао је на Стамфорд Бриџу пуних седам година и био део генерације која је Плавце лансирала у врх не само енглеског, већ и европског фудбала. А коначни циљ ова екипа оствариле је оне мајске ноћи 2012. године када је у сред Минхена прво утишала, а онда расплакала Баварце у финалу Лиге шампиона.

Један од најбољих фудбалера у историји Гане, у предвечерје пријатељског меча своја два бивша клуба Челсија и Олимпика из Лиона, открио је детаље како је 2005. године дошло до преласка на Стамфорд Бриџ у једној од најдужих трансфер сага у историји Премијер лиге. Плавци су га платили 38.000.000 евра.

“Све је почело једног поподнева када сам био на роштиљу у кући Флорана Малуде. Њега је позвао Дидијеа Дрогба, а Малуда је у једном тренутку рекао – ’Ево, Микел је овде поред мене’. Онда ми је дао телефон у руке и ствари су почеле да се одмотавају“, рекао је Есјен за сајт лондонског клуба.

Есјен је са Лионом освојио две узастопне титуле првака Француске и тражио је нови изазов. Зато је позив Челсија дошао као поручен за њега.

“Била је то дугачка трансфер сага и све ме је то озбиљно нервирало. Баш сам желео да заиграм у Премијер лиги. На крају смо постигли договор и био сам пресрећан када сам први пут ушао у просторије Челсија“.

Он је објаснио да је током каријере увек покушавао да прави корак напред приликом трансфера.

“Било ми је добро и током година проведених у Лиону. Уживао сам и стекао пријатеље. То је било добро за моју каријеру, јер је Лион један од највећих француских клубова. Сећам се, кад су дошли по мене, одмах сам рекао да. Наставио сам да се развијам и заслужио позив Челсија“, закључио је Есјен.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар