Esjen otkrio sljedeće detalje...

Kako su roštilj kod Malude i jedan poziv Drogbe okončali jednu od najvećih transfer saga u istoriji Premijer lige. . .  Nekadašnji reprezentativac Gane otkriva do sada nepoznate detalje.

Fudbal 09.08.2018 | 14:00
Esjen otkrio sljedeće detalje...
Mikel Esjen jedan od igrača koje navijači Čelsija gledaju posebnim očima. Dugo su čekali da dođe, a ostao je na Stamford Bridžu punih sedam godina i bio deo generacije koja je Plavce lansirala u vrh ne samo engleskog, već i evropskog fudbala. A konačni cilj ova ekipa ostvarile je one majske noći 2012. godine kada je u sred Minhena prvo utišala, a onda rasplakala Bavarce u finalu Lige šampiona.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Gane, u predvečerje prijateljskog meča svoja dva bivša kluba Čelsija i Olimpika iz Liona, otkrio je detalje kako je 2005. godine došlo do prelaska na Stamford Bridž u jednoj od najdužih transfer saga u istoriji Premijer lige. Plavci su ga platili 38.000.000 evra.

“Sve je počelo jednog popodneva kada sam bio na roštilju u kući Florana Malude. Njega je pozvao Didijea Drogba, a Maluda je u jednom trenutku rekao – ’Evo, Mikel je ovde pored mene’. Onda mi je dao telefon u ruke i stvari su počele da se odmotavaju“, rekao je Esjen za sajt londonskog kluba.

Esjen je sa Lionom osvojio dve uzastopne titule prvaka Francuske i tražio je novi izazov. Zato je poziv Čelsija došao kao poručen za njega.

“Bila je to dugačka transfer saga i sve me je to ozbiljno nerviralo. Baš sam želeo da zaigram u Premijer ligi. Na kraju smo postigli dogovor i bio sam presrećan kada sam prvi put ušao u prostorije Čelsija“.

On je objasnio da je tokom karijere uvek pokušavao da pravi korak napred prilikom transfera.

“Bilo mi je dobro i tokom godina provedenih u Lionu. Uživao sam i stekao prijatelje. To je bilo dobro za moju karijeru, jer je Lion jedan od najvećih francuskih klubova. Sećam se, kad su došli po mene, odmah sam rekao da. Nastavio sam da se razvijam i zaslužio poziv Čelsija“, zaključio je Esjen.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar