Монћи ради добар посао за Рому, али и Звезду!

Салцбург губи мотор на средини - Самасеку пред вратима Вечног града.  Везиста из Малија жели у Рим, али за сада Ред Бул Салцубург тражи 3. 000. 000 евра више него што Рома нуди.

Фудбал 09.08.2018 | 11:00
Монћи ради добар посао за Рому, али и Звезду!
Ред Бул Салцбург, потенцијални противник Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона могао би значајно да буде ослабљен у плеј-офу за елитно такмичење. Наиме, везиста Дијадије Самасеку налази се у „тефтеру“ спортског директора Роме Монћија и постоји реална могућност да ускоро обуче дрес клуба из италијанске престонице.

Везиста из Малија је, према тврдњама римског дневника Месађеро, већ дао пристанак, односно показао жељу да оде у Рому. Контакт између два клуба је успостављен, али у овом тренутку још нема договора око финансијских услова трансфера.

Спорна је разлика од 3.000.000 евра. Наиме, италијански клуб спреман је да понуди 15.000.000 европских новчаница, а шампион Аустрије тражи 18.000.000. То, међутим, није непремостива препрека, а Монћи свакако важи за способног оперативца и човека који уме да изведе магичне трансфер потезе.

А Рома је током овог прелазног рока тражила везисту, први пик је био Стивен Нзонзи. Ипак, како нису успели да реализују овај трансфер, окренули су се ка Самасекуу.

Овај 22-годишњи фудбалер је прошле сезоне одиграо 47 утакмица. А када је у питању Салцбург, могао би аустријски шампион да остане и без нападача Мунаса Дебура, стрелца чак 29 голова у прошлој сезони. Наиме, за њега је интересовање показао лондонски Кристал Палас, али ће имати конкуренцијиу у Севиљи и Валенсији.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар