Monći radi dobar posao za Romu, ali i Zvezdu!

Salcburg gubi motor na sredini - Samaseku pred vratima Večnog grada.  Vezista iz Malija želi u Rim, ali za sada Red Bul Salcuburg traži 3. 000. 000 evra više nego što Roma nudi.

Fudbal 09.08.2018 | 11:00
Monći radi dobar posao za Romu, ali i Zvezdu!
Red Bul Salcburg, potencijalni protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona mogao bi značajno da bude oslabljen u plej-ofu za elitno takmičenje. Naime, vezista Dijadije Samaseku nalazi se u „tefteru“ sportskog direktora Rome Monćija i postoji realna mogućnost da uskoro obuče dres kluba iz italijanske prestonice.

Vezista iz Malija je, prema tvrdnjama rimskog dnevnika Mesađero, već dao pristanak, odnosno pokazao želju da ode u Romu. Kontakt između dva kluba je uspostavljen, ali u ovom trenutku još nema dogovora oko finansijskih uslova transfera.

Sporna je razlika od 3.000.000 evra. Naime, italijanski klub spreman je da ponudi 15.000.000 evropskih novčanica, a šampion Austrije traži 18.000.000. To, međutim, nije nepremostiva prepreka, a Monći svakako važi za sposobnog operativca i čoveka koji ume da izvede magične transfer poteze.

A Roma je tokom ovog prelaznog roka tražila vezistu, prvi pik je bio Stiven Nzonzi. Ipak, kako nisu uspeli da realizuju ovaj transfer, okrenuli su se ka Samasekuu.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je prošle sezone odigrao 47 utakmica. A kada je u pitanju Salcburg, mogao bi austrijski šampion da ostane i bez napadača Munasa Debura, strelca čak 29 golova u prošloj sezoni. Naime, za njega je interesovanje pokazao londonski Kristal Palas, ali će imati konkurencijiu u Sevilji i Valensiji.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar