Даниловић послао поруку клубовима...

Дајте златним јуниорима већу шансу! „Убеђен сам да ће доста ових момака једном играти у А тиму. Овај период за ове момке, прелазак из јуниора у сениоре је много битан“, рекао је први човек КСС пре него што је препустио реч Игору Ракочевићу, селектору Александру Бућану и капитену Далибору Илићу.

Кошарка 08.08.2018 | 23:20
Даниловић послао поруку клубовима...
Слављеничка атмосфера у српској Кући кошарке у Сазоновој 83. У кући европских шампиона у јуниорској конкуренцији.

Србија је после завршеног турнира у Летонији добила потврду да репрезентативна кошарка не мора да брине за будућност, а тако мисли и први човек КСС Предраг Даниловић. Легендарни ас уверио је присутне новинаре да изабранике Александра Бућана чека много тога и на следећем степенику у репрезентативним каријерама, односно у А селекцији.

Даниловић је уверен да ће већи део тима једног дана понети дрес првог састава Србије.

„Овог лета смо направили велике резултате. Имамо сребро јуниорки, злато у баскету 3x3, а сада су нас обрадовали и ови момци. Прошле године су они били прваци и с Владом Јовановићем, са Бућом(селектором Александром Бућаном прим. аут.) смо сад потврдили примат. Јако је важно да имамо континутет резултата млађих селекција и јако ценимо рад клубова у млађим категоријама“, рекао је Даниловић у Кући кошарке.

Председник КСС је поручио и да се нада да ће образ нације осветлати и кадети на Европском првенству које ће се од 10. до 18. августа играти у Новом Саду.

„Надам се да ћемо већ од петка потврдити и надати се још једном успеху кадета. Убеђен сам да ће доста ових момака једном играти у А тиму. Овај период за ове момке, прелазак из јуниора у сениоре је много битан. Искрено се надам да ће клубови да им дају још више простора за игру и развој. Сви знамо колико јетешко водити клуб, где се сви надају резултату, а и треба стварати младе играче“.

Реч је потом преузео потпредседник КСС задужен за мушке селекције - Игор Ракочевић.

„Придружујем се честиткама. Не само да смо остварили примарни циљ пласманом на СП, већ смо направили и велики резултат. Дугујемо захвалност свим момцима, тренерима... У неким моментима су играли као одрасли. Требало је уклопити све ове момке, све заслуге иду тренеру Бућану. Надам се да ћемо и на СП направити још један овакав резултат“.

Пре него што је селектор Бућан преузео реч, позвао је капитена Далибора Илића да две златне медаље уручи Предрагу Даниловићу и Дејану Томашевићу, као људима који су највише веровали у успех овог тима.

„Хвала на подршци, показали смо ко смо и шта смо. Хвала КСС за обезбеђене услове, ово је медаља свих радника у КСС и клубова из којих играчи долазе. Наравно, без стручног штаба овај резултат био би незамислив. Надам се да ће пред овим момцима бити великих такмичења и успеха у будућности“.

Потом се микрофона латио и капитен Далибор Илић.

„Осећај је стварно неописив, био сам у шоку када сам подигао пехар. Ово је највећи успех, као момку из Републике Српске успех ми је додатно дражи. Драго ми је да сам био капитен ове генерације. Хвала свима у тиму што су ми веровали и дали капитенску траку. Захвалио бих се свима што су нас пратили. Република Српска ће прославити на свој начин, а посебно кад ја стигнем...“, рекао је Илић и измамио осмех на лица свих присутних.

Извор: моззартспорт

Фото МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар