Danilović poslao poruku klubovima...

Dajte zlatnim juniorima veću šansu! „Ubeđen sam da će dosta ovih momaka jednom igrati u A timu. Ovaj period za ove momke, prelazak iz juniora u seniore je mnogo bitan“, rekao je prvi čovek KSS pre nego što je prepustio reč Igoru Rakočeviću, selektoru Aleksandru Bućanu i kapitenu Daliboru Iliću.

Košarka 08.08.2018 | 23:20
Danilović poslao poruku klubovima...
Slavljenička atmosfera u srpskoj Kući košarke u Sazonovoj 83. U kući evropskih šampiona u juniorskoj konkurenciji.

Srbija je posle završenog turnira u Letoniji dobila potvrdu da reprezentativna košarka ne mora da brine za budućnost, a tako misli i prvi čovek KSS Predrag Danilović. Legendarni as uverio je prisutne novinare da izabranike Aleksandra Bućana čeka mnogo toga i na sledećem stepeniku u reprezentativnim karijerama, odnosno u A selekciji.

Danilović je uveren da će veći deo tima jednog dana poneti dres prvog sastava Srbije.

„Ovog leta smo napravili velike rezultate. Imamo srebro juniorki, zlato u basketu 3x3, a sada su nas obradovali i ovi momci. Prošle godine su oni bili prvaci i s Vladom Jovanovićem, sa Bućom(selektorom Aleksandrom Bućanom prim. aut.) smo sad potvrdili primat. Jako je važno da imamo kontinutet rezultata mlađih selekcija i jako cenimo rad klubova u mlađim kategorijama“, rekao je Danilović u Kući košarke.

Predsednik KSS je poručio i da se nada da će obraz nacije osvetlati i kadeti na Evropskom prvenstvu koje će se od 10. do 18. avgusta igrati u Novom Sadu.

„Nadam se da ćemo već od petka potvrditi i nadati se još jednom uspehu kadeta. Ubeđen sam da će dosta ovih momaka jednom igrati u A timu. Ovaj period za ove momke, prelazak iz juniora u seniore je mnogo bitan. Iskreno se nadam da će klubovi da im daju još više prostora za igru i razvoj. Svi znamo koliko jeteško voditi klub, gde se svi nadaju rezultatu, a i treba stvarati mlade igrače“.

Reč je potom preuzeo potpredsednik KSS zadužen za muške selekcije - Igor Rakočević.

„Pridružujem se čestitkama. Ne samo da smo ostvarili primarni cilj plasmanom na SP, već smo napravili i veliki rezultat. Dugujemo zahvalnost svim momcima, trenerima... U nekim momentima su igrali kao odrasli. Trebalo je uklopiti sve ove momke, sve zasluge idu treneru Bućanu. Nadam se da ćemo i na SP napraviti još jedan ovakav rezultat“.

Pre nego što je selektor Bućan preuzeo reč, pozvao je kapitena Dalibora Ilića da dve zlatne medalje uruči Predragu Daniloviću i Dejanu Tomaševiću, kao ljudima koji su najviše verovali u uspeh ovog tima.

„Hvala na podršci, pokazali smo ko smo i šta smo. Hvala KSS za obezbeđene uslove, ovo je medalja svih radnika u KSS i klubova iz kojih igrači dolaze. Naravno, bez stručnog štaba ovaj rezultat bio bi nezamisliv. Nadam se da će pred ovim momcima biti velikih takmičenja i uspeha u budućnosti“.

Potom se mikrofona latio i kapiten Dalibor Ilić.

„Osećaj je stvarno neopisiv, bio sam u šoku kada sam podigao pehar. Ovo je najveći uspeh, kao momku iz Republike Srpske uspeh mi je dodatno draži. Drago mi je da sam bio kapiten ove generacije. Hvala svima u timu što su mi verovali i dali kapitensku traku. Zahvalio bih se svima što su nas pratili. Republika Srpska će proslaviti na svoj način, a posebno kad ja stignem...“, rekao je Ilić i izmamio osmeh na lica svih prisutnih.

Izvor: mozzartsport

Foto MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar