Неуспели пројекат - Џо Харт...!

Од толико чекане енглеске „јединице“ до Барнлијевог појачања од 4. 000. 000 евра! Дугогодишњи чувар Грађана ставља парак на двогодишњи уговор са екипом коју предводи Шон Дајш.

Фудбал 08.08.2018 | 20:00
Неуспели пројекат - Џо Харт...!
Пре нешто више од једне деценије енглеска јавност је коначно била спокојна. У Шрузберију је стасавао млади чувар мреже Џо Харт за којег се знало да ће у најскоријој будућности преузети "уклето" место међу стативама Гордог албиона и коначно скунути камен са срца фудалској нацији. Велики потенцијал је препознао и Манчестер Сити, који је младог 19-годишњег момка довео на Етихад и убрзо га гурнуо у ватру.

Ништа није слутило да ће 12 година касније тај исти Џо Харт као отпадак управо Манчестер Ситија прећи у један Барнли за обештећење од свега 4.000.000 евра и то у тренуцима када Европа вапи за квалитетним голманима, а обештећења достижу рекордне цифре.

Харт је био жртва Гвардиолине фудбалске логике. Каталонац цени само оне чуваре мреже који "играју фудбал", беспрекорне техничаре који могу да учествују у акцијама свог тима. Харт је више стара енгелска школа и у тај систем никако није могао да се уклопи.

Покушавао је 31-годишњи чувар мреже да пронађе уточиште у Торину и Вест Хему. Бикови су након одличне сезоне 2016/2017. желели да га купе, али је Манчестер Сити тада тражио 17.000.000 евра, што је било недостижно за клуб са севера Италије.

Харта је велики пад у каријери коштао и изостављања за коначног списка Герета Саутгејта за Мундијал у Русију. Једноставно, стигао је нови млади талас сјајних голмана, који предводи одлични Џордан Пикфорд.

Ипак, није искључено да се ова Барнлијева куповина испостави као велики посао. Харт је у зрелим годинама и има још много тога да покаже у каријери. Читав посао је експресно завршен овог јутра, Харт је ставио параф на двогодишњи уговор са екипом коју предводи Шон Дајш.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар