Neuspeli projekat - Džo Hart...!

Od toliko čekane engleske „jedinice“ do Barnlijevog pojačanja od 4. 000. 000 evra! Dugogodišnji čuvar Građana stavlja parak na dvogodišnji ugovor sa ekipom koju predvodi Šon Dajš.

Fudbal 08.08.2018 | 20:00
Neuspeli projekat - Džo Hart...!
Pre nešto više od jedne decenije engleska javnost je konačno bila spokojna. U Šruzberiju je stasavao mladi čuvar mreže Džo Hart za kojeg se znalo da će u najskorijoj budućnosti preuzeti "ukleto" mesto među stativama Gordog albiona i konačno skunuti kamen sa srca fudalskoj naciji. Veliki potencijal je prepoznao i Mančester Siti, koji je mladog 19-godišnjeg momka doveo na Etihad i ubrzo ga gurnuo u vatru.

Ništa nije slutilo da će 12 godina kasnije taj isti Džo Hart kao otpadak upravo Mančester Sitija preći u jedan Barnli za obeštećenje od svega 4.000.000 evra i to u trenucima kada Evropa vapi za kvalitetnim golmanima, a obeštećenja dostižu rekordne cifre.

Hart je bio žrtva Gvardioline fudbalske logike. Katalonac ceni samo one čuvare mreže koji "igraju fudbal", besprekorne tehničare koji mogu da učestvuju u akcijama svog tima. Hart je više stara engelska škola i u taj sistem nikako nije mogao da se uklopi.

Pokušavao je 31-godišnji čuvar mreže da pronađe utočište u Torinu i Vest Hemu. Bikovi su nakon odlične sezone 2016/2017. želeli da ga kupe, ali je Mančester Siti tada tražio 17.000.000 evra, što je bilo nedostižno za klub sa severa Italije.

Harta je veliki pad u karijeri koštao i izostavljanja za konačnog spiska Gereta Sautgejta za Mundijal u Rusiju. Jednostavno, stigao je novi mladi talas sjajnih golmana, koji predvodi odlični Džordan Pikford.

Ipak, nije isključeno da se ova Barnlijeva kupovina ispostavi kao veliki posao. Hart je u zrelim godinama i ima još mnogo toga da pokaže u karijeri. Čitav posao je ekspresno završen ovog jutra, Hart je stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa ekipom koju predvodi Šon Dajš.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar