Вјежбама убрзајте варење

Десетоминутна физичка активност може да помогне у случају надутости, затвора и мучнине.

Здравље 07.08.2018 | 09:14
Вјежбама убрзајте варење
ЛАГАНЕ десетоминутне вежбе, које могу да се раде код куће, веома ефикасно побољшавају варење, па нестаје осећај надутости, затвора и мучнине. Зато је, ако постоји проблем са варењем, осим правилне исхране, неопходно и радити вежбе за пробаву. Наравно, неопходно је имати на уму да вежбе не би требало да се раде пуног стомака, одмах после јела.

Осим истезања и загревања, две вежбе су посебно значајне за побеђивање надутости и лошег варења - пресавијање напред и увртање у седећем положају. 

Пресавијање унапред

Станите усправно, па се савијте према напред колико год можете - усмерите се према прстима на ногама, али пазите да вам положај не буде превише неугодан. Останите тако од 10 до 15 секунди. Подигните се, опустите, па поновите вежбу још два или три пута.

Дисање

Седите на столицу и опустите се. Када је тело опуштено удишите кроз нос, тако, као да пуните стомак ваздухом. "Надувајте" га, па га стисните и издишите ваздух на уста. Понављајте неколико пута уз равномерно дисање.

Плес

На проблеме са варењем веома позитивно утиче и свака врста плеса. Није важно да ли волите класичне, латино или популарне плесове, важни су покрети, музика, увртање тела и добро расположење. Сваки дан плешите 15 минута до пола сата и пробеми са пробавом ће да нестану.

Увртање у седећем положају

Увртање тела у седећем положају може да помогне да смањите гасове, бол у стомаку и побољшате циркулацију. Седите на под прекрштених ногу и правих леђа. Пребаците десну ногу савијену у колену преко леве, а тело уврните на другу страну. Исто урадите са другом ногом, уврћући тело на супротну страну.

Новости
фото:интернет


 
 

Коментари / 0

Оставите коментар