Пето појачање - Звезда довела искусног крилног центра!

Нови играч Црвене звезде је Мухамед Фаје, пренео је сајт "Баскетбалл спхере".  Звезда нашла још једног играча у Грчкој.  Док у Атини долазак Стратоса Перпероглуа у Звезду најављују као договорен, из исте земље стиже информација и о још једном потенцијалном појачању црвено-белих.

Кошарка 03.08.2018 | 12:15
Пето појачање - Звезда довела искусног крилног центра!
Фаје има 32 године, висок је 208 цм, а потписао је уговор на годину дана.

Искусни кринли центар из Сенегала постигао је договор са црвено-белима после две одличне сезоне у Патри.

Пре него што је дошао у грчки клуб, момак из Дакара био је под шестомесечном суспензијом јер је у сезони 2015/2016, током које је био у Варезеу, био позитиван на допинг. 

Он је пето појачање за екипу Милана Томића овог лета. Пре њега, стигли су Душан Ристић, Маик Цирбес, Мајкл Оџо и Били Берон.

Први талас долазака кошаркаша у Црвену звезду мтс (Берон, Ристић, Оџо, Цирбес) пратио је низ информација о потенцијалним новајлијама у екипи Милана Томића.

Помињани су Димитрис Николс и Стратос Перпероглу, а у четвртак је у Грчкој објављено још једно име - Мухамад Фаје!

Према писању портала "СДНА", искусни крилни центар из Сенегала (32 године, 208 центиметара) наводно је пред потписом за Црвену звезду мтс.

Фаје је недуго после завршетка колеџ каријере на универзитетима Џорџија Тек и "СМУ" стигао преко Француске у Грчку и у тој земљи је играо скоро седам година, носећи дрес Икароса, Панелефсинијакоса, Ретимна и Промитејас Патраса, за који је наступао у два наврата и у којем је провео и прошлу сезону. 

У међувремену је у такмичарској 2015/16 играо за Варезе, а прошле године је био и у Либану.

Феј је 2015. био најбољи скакач грчке лиге и у случају договора са Звездом извесно би постао други играч који би стигао из те земље, јер је и специјализовани портал "Еурохоопс" у четвртак објавио да ће Стратос Перпероглу дефинитивно стићи на Мали Калемегдан.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ЗВЕЗДЕ -

ДОШЛИ: Били Берон (Ескишехир), Душан Ристић (Аризона), Мајкл Оџо (ФМП), Маик Цирбес (Бајерн).

ОТИШЛИ: Матијас Лесор (Уникаха)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар