Peto pojačanje - Zvezda dovela iskusnog krilnog centra!

Novi igrač Crvene zvezde je Muhamed Faje, preneo je sajt "Basketball sphere".  Zvezda našla još jednog igrača u Grčkoj.  Dok u Atini dolazak Stratosa Perperoglua u Zvezdu najavljuju kao dogovoren, iz iste zemlje stiže informacija i o još jednom potencijalnom pojačanju crveno-belih.

Košarka 03.08.2018 | 12:15
Peto pojačanje - Zvezda dovela iskusnog krilnog centra!
Faje ima 32 godine, visok je 208 cm, a potpisao je ugovor na godinu dana.

Iskusni krinli centar iz Senegala postigao je dogovor sa crveno-belima posle dve odlične sezone u Patri.

Pre nego što je došao u grčki klub, momak iz Dakara bio je pod šestomesečnom suspenzijom jer je u sezoni 2015/2016, tokom koje je bio u Varezeu, bio pozitivan na doping. 

On je peto pojačanje za ekipu Milana Tomića ovog leta. Pre njega, stigli su Dušan Ristić, Maik Cirbes, Majkl Odžo i Bili Beron.

Prvi talas dolazaka košarkaša u Crvenu zvezdu mts (Beron, Ristić, Odžo, Cirbes) pratio je niz informacija o potencijalnim novajlijama u ekipi Milana Tomića.

Pominjani su Dimitris Nikols i Stratos Perperoglu, a u četvrtak je u Grčkoj objavljeno još jedno ime - Muhamad Faje!

Prema pisanju portala "SDNA", iskusni krilni centar iz Senegala (32 godine, 208 centimetara) navodno je pred potpisom za Crvenu zvezdu mts.

Faje je nedugo posle završetka koledž karijere na univerzitetima Džordžija Tek i "SMU" stigao preko Francuske u Grčku i u toj zemlji je igrao skoro sedam godina, noseći dres Ikarosa, Panelefsinijakosa, Retimna i Promitejas Patrasa, za koji je nastupao u dva navrata i u kojem je proveo i prošlu sezonu. 

U međuvremenu je u takmičarskoj 2015/16 igrao za Vareze, a prošle godine je bio i u Libanu.

Fej je 2015. bio najbolji skakač grčke lige i u slučaju dogovora sa Zvezdom izvesno bi postao drugi igrač koji bi stigao iz te zemlje, jer je i specijalizovani portal "Eurohoops" u četvrtak objavio da će Stratos Perperoglu definitivno stići na Mali Kalemegdan.

- PRELAZNI ROK ZVEZDE -

DOŠLI: Bili Beron (Eskišehir), Dušan Ristić (Arizona), Majkl Odžo (FMP), Maik Cirbes (Bajern).

OTIŠLI: Matijas Lesor (Unikaha)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar