Нова мука за Муриња: Ковачић неће у Јунајтед!

Марка: Ковачић одбио Јунајтед, Реал ускраћен за 60. 000. 000 €! Матео Ковачић, који овог лета жели да напусти Реал Мадрид, наводно је добио трансфер у Манчестер јунајтед, преноси Марка.  Понуда је на столу, али Хрвату се не свиђа идеја да оде на Олд Трафорд. . .

Фудбал 03.08.2018 | 10:00
Нова мука за Муриња: Ковачић неће у Јунајтед!
"Црвени ђаволи" послали су понуду од 60 милиона евра за репрезентативца Хрватске, међутим његов одговор био је "не".

Ковачић жели да игра много више него што је то био случај у Мадриду и због тога сматра да трансфер на "Олд Трафорд" не би био добар потез за њега.

Са друге стране АС преноси да Мадриђани желе да смире ситуацију и задрже Ковачића, који је у Реал дошао 2015. године из Интера.

Раније у току месеца медији у Шпанији су спекулисали да Сити жели Ковачића, али не желе да плате 80.000.000 колико тражи "Краљевски клуб".

Муке Жозеа Муриња мало ко може да разуме, мада је питање и колико су оне реалне. Мурињо је још у јануару својим надређеним директорима предалио листу жеља за ово лето, али је досад урађено јако мало. Свега две куповине – Фреда и Дијега Далота. Премало за оно што је Жозе наумио.

Хтео је Леонарда Бонућија и остао без потписа, хтео је Сергеја Милинковић Савића и опет извисио. Тражио је иВилијана, али је све даље од договора са Челсијем. Сада ће, по свему судећи, Јунајтед остати и без –Матеа Ковачића. Мурињо се недавно јавно пожалио да му клуб не доводи појачања по жељи и због тога су почеле да круже и спекулације да би могао чак и да напусти Театар снова! 

Троструки узастопни европски првак с Реалом је последњих седмица био виђен као велико појачање Манчестер Ситија, чак се шушкало и да Хрват има договор са Пепом Гвардиолом, али је прича брзо утихнула. Сада је мадридски дневник Марка објавио да Реал има на столу понуду од 60.000.000 евра за Ковачића, али да он не жели на Олд Трафорд.

Ковачић није био стидљив по питању одласка из Реала овог лета, али тражи прави клуб где ће имати већу минутажу и значајнију улогу. Манчестер јунајтед би по Ковачићевом мишљењу био трансфер у погрешном смеру. Односно, Ковачић не би могао да се навикне на стил који Мурињо гаји.

Ковачић се још одмара после завршених обавеза на Светском првенству и великог финала са Француском, али би ускоро требало да се прикључи екипи. Он је, наводно, спреман да исфорсира трансфер из Реала уколико га Ђулен Лопетеги не буде уверио да ће имати важнију улогу у систему.

Као могућност се помињао и повратак у Интер, али је та опција пропала јер су се Неразури окренули другим решењима. Првенствено Видалу и Барели, онда и Модрићу. 

Ковачић са Реалом има уговор до јуна 2021. године и годишњу плату од 4.400.000 евра. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар