Nova muka za Murinja: Kovačić neće u Junajted!

Marka: Kovačić odbio Junajted, Real uskraćen za 60. 000. 000 €! Mateo Kovačić, koji ovog leta želi da napusti Real Madrid, navodno je dobio transfer u Mančester junajted, prenosi Marka.  Ponuda je na stolu, ali Hrvatu se ne sviđa ideja da ode na Old Traford. . .

Fudbal 03.08.2018 | 10:00
Nova muka za Murinja: Kovačić neće u Junajted!
"Crveni đavoli" poslali su ponudu od 60 miliona evra za reprezentativca Hrvatske, međutim njegov odgovor bio je "ne".

Kovačić želi da igra mnogo više nego što je to bio slučaj u Madridu i zbog toga smatra da transfer na "Old Traford" ne bi bio dobar potez za njega.

Sa druge strane AS prenosi da Madriđani žele da smire situaciju i zadrže Kovačića, koji je u Real došao 2015. godine iz Intera.

Ranije u toku meseca mediji u Španiji su spekulisali da Siti želi Kovačića, ali ne žele da plate 80.000.000 koliko traži "Kraljevski klub".

Muke Žozea Murinja malo ko može da razume, mada je pitanje i koliko su one realne. Murinjo je još u januaru svojim nadređenim direktorima predalio listu želja za ovo leto, ali je dosad urađeno jako malo. Svega dve kupovine – Freda i Dijega Dalota. Premalo za ono što je Žoze naumio.

Hteo je Leonarda Bonućija i ostao bez potpisa, hteo je Sergeja Milinković Savića i opet izvisio. Tražio je iVilijana, ali je sve dalje od dogovora sa Čelsijem. Sada će, po svemu sudeći, Junajted ostati i bez –Matea Kovačića. Murinjo se nedavno javno požalio da mu klub ne dovodi pojačanja po želji i zbog toga su počele da kruže i spekulacije da bi mogao čak i da napusti Teatar snova! 

Trostruki uzastopni evropski prvak s Realom je poslednjih sedmica bio viđen kao veliko pojačanje Mančester Sitija, čak se šuškalo i da Hrvat ima dogovor sa Pepom Gvardiolom, ali je priča brzo utihnula. Sada je madridski dnevnik Marka objavio da Real ima na stolu ponudu od 60.000.000 evra za Kovačića, ali da on ne želi na Old Traford.

Kovačić nije bio stidljiv po pitanju odlaska iz Reala ovog leta, ali traži pravi klub gde će imati veću minutažu i značajniju ulogu. Mančester junajted bi po Kovačićevom mišljenju bio transfer u pogrešnom smeru. Odnosno, Kovačić ne bi mogao da se navikne na stil koji Murinjo gaji.

Kovačić se još odmara posle završenih obaveza na Svetskom prvenstvu i velikog finala sa Francuskom, ali bi uskoro trebalo da se priključi ekipi. On je, navodno, spreman da isforsira transfer iz Reala ukoliko ga Đulen Lopetegi ne bude uverio da će imati važniju ulogu u sistemu.

Kao mogućnost se pominjao i povratak u Inter, ali je ta opcija propala jer su se Nerazuri okrenuli drugim rešenjima. Prvenstveno Vidalu i Bareli, onda i Modriću. 

Kovačić sa Realom ima ugovor do juna 2021. godine i godišnju platu od 4.400.000 evra. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar