Гегић из Бајерна у Партизан! Волим Партизан!

Репрезентативац БиХ потписао је трогодишњи уговор са црно-белима! Партизан купује из Бундеслиге – Гегић три године у црно-белом.  Амар Гегић, доскорашњи кошаркаш Бајерна из Минхена, потписао је трогодишњи уговор с Партизаном, објавио је клуб на званичном сајту.

Кошарка 01.08.2018 | 16:15
Гегић из Бајерна у Партизан! Волим Партизан!
Двадесетогодишњи кошаркаш који игра на обе бековске позиције, претходне две године је провео у Бундеслиги, а прошле је освојио титулу шампиона државе.

Нови играч Партизана је рођен у Штутгарту, а поникао је у сарајевским Спарсима.

Иако тек двадесетогодишњак, Амар је стигао је и до репрезентације Босне и Херцеговине за коју је играо 11 пута. 

Гегић је пето појачање црно-белих овог лета, а пре њега су у Партизан стигли, Лендејл, Пејџ, Загорац и Николић.



Партизан је овог лета довео четворицу младих, релативно неафирмисаних играча, за које сматра да имају велики потенцијал, а у среду је стигао и пети - до сада најмлађи.

Информација портала "Баскетбалл спхере" убрзо је потврђена на званичном клупском сајту - то је репрезентативац Босне и Херцеговине Амар Гегић (20 година, 200 цм), који примарно игра на позицији плејмејкера, а уз то и на "двојци", слично првотимцу црно-белих и свом вршњаку, Александру Аранитовићу.

Гегић је рођен у Штутгарту, био је јуниор КК Спарс из Сарајева - као и словеначки репрезентативац Алексеј Николић, кога је Партизан ангажовао раније овог лета - а последње две сезоне је провео у Бајерну.

Био је углавном у младом тиму Бавараца, док је у сениорској конкуренцији забележио симболична два наступа у сезони 2017/18.

У квалификацијама за Светски куп 2019, под вођством селектора Душка Вујошевића, одиграо је свих шест утакмица за БиХ. За просечно 14 минута на паркету бележио је 3,7 поена, 1,5 скокова и 2,5 асистенција.

"Велико хвала Бајерну и свим мојим тренерима, помогли сте ми да одрастем као играч и као човек. Ценићу време проведено у Минхену. На путу испуњења мог животног сна, верујем да је време да направим следећи корак, јер волим Партизан", опростио се Гегић од свог досадашњег клуба поруком на Инстаграму.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Раде Загорац (Бетис), Маркус Пејџ (Шарлот Хорнетс/Гринсборо Сворм), Алексеј Николић (Бамберг), Џок Лендејл (Сент Мерис). Амар Гегић (Бајерн).

ОТИШЛИ: Најџел Вилијамс-Гос (Олимпијакос), Михајло Андрић (Гетинген), Кваме Вон, Амида Брајма, Марко Чакаревић, Ђоко Шалић, Обрад Томић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар