Gegić iz Bajerna u Partizan! Volim Partizan!

Reprezentativac BiH potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-belima! Partizan kupuje iz Bundeslige – Gegić tri godine u crno-belom.  Amar Gegić, doskorašnji košarkaš Bajerna iz Minhena, potpisao je trogodišnji ugovor s Partizanom, objavio je klub na zvaničnom sajtu.

Košarka 01.08.2018 | 16:15
Gegić iz Bajerna u Partizan! Volim Partizan!
Dvadesetogodišnji košarkaš koji igra na obe bekovske pozicije, prethodne dve godine je proveo u Bundesligi, a prošle je osvojio titulu šampiona države.

Novi igrač Partizana je rođen u Štutgartu, a ponikao je u sarajevskim Sparsima.

Iako tek dvadesetogodišnjak, Amar je stigao je i do reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je igrao 11 puta. 

Gegić je peto pojačanje crno-belih ovog leta, a pre njega su u Partizan stigli, Lendejl, Pejdž, Zagorac i Nikolić.



Partizan je ovog leta doveo četvoricu mladih, relativno neafirmisanih igrača, za koje smatra da imaju veliki potencijal, a u sredu je stigao i peti - do sada najmlađi.

Informacija portala "Basketball sphere" ubrzo je potvrđena na zvaničnom klupskom sajtu - to je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić (20 godina, 200 cm), koji primarno igra na poziciji plejmejkera, a uz to i na "dvojci", slično prvotimcu crno-belih i svom vršnjaku, Aleksandru Aranitoviću.

Gegić je rođen u Štutgartu, bio je junior KK Spars iz Sarajeva - kao i slovenački reprezentativac Aleksej Nikolić, koga je Partizan angažovao ranije ovog leta - a poslednje dve sezone je proveo u Bajernu.

Bio je uglavnom u mladom timu Bavaraca, dok je u seniorskoj konkurenciji zabeležio simbolična dva nastupa u sezoni 2017/18.

U kvalifikacijama za Svetski kup 2019, pod vođstvom selektora Duška Vujoševića, odigrao je svih šest utakmica za BiH. Za prosečno 14 minuta na parketu beležio je 3,7 poena, 1,5 skokova i 2,5 asistencija.

"Veliko hvala Bajernu i svim mojim trenerima, pomogli ste mi da odrastem kao igrač i kao čovek. Ceniću vreme provedeno u Minhenu. Na putu ispunjenja mog životnog sna, verujem da je vreme da napravim sledeći korak, jer volim Partizan", oprostio se Gegić od svog dosadašnjeg kluba porukom na Instagramu.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Rade Zagorac (Betis), Markus Pejdž (Šarlot Hornets/Grinsboro Svorm), Aleksej Nikolić (Bamberg), Džok Lendejl (Sent Meris). Amar Gegić (Bajern).

OTIŠLI: Najdžel Vilijams-Gos (Olimpijakos), Mihajlo Andrić (Getingen), Kvame Von, Amida Brajma, Marko Čakarević, Đoko Šalić, Obrad Tomić.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar