ЛЕ: У Литванију по реализацију - и мање нервозе!

Црно-бели отпутовали у Вилњус, где је потребно потврдити победу из Београда (1:0), али и бољим претварањем шанси у поготке - отерати облак сумње на коме пише "лопта неће у гол". У претходна три меча, чак 30 шутева у оквир гола! 

Фудбал 01.08.2018 | 15:15
ЛЕ: У Литванију по реализацију - и мање нервозе!
Партизан отпутовао у Виљнус, Смиљанић психолошка подршка екипи... Фудбалери Партизана отпутовали у Виљнус, где их очекује реванш меч у квалификацијама за Лигу Европе против Тракаја.

Црно-бели су у првој утакмици, одиграној прошле недеље у Београду, славили са 1:0.

Милан Смиљанић још нема право наступа, али је, како је навео Партизан, отпутовао за Литванију као психолошка подршка екипи, док је Златан Шеховић због повреде скочног зглоба остао у Београду. 

Утакмица ће бити одиграна у четвртак од 18.00 на стадиону ЛФФ у Виљнусу.

Партизан је без икаквих потешкоћа отпочео сезону и са шест голова у мрежи у 180 минута фудбала испратио црногорски Рудар из квалификација за Лигу Европе, али одједном - проблеми.

Реализација је престала да служи црно-беле и то је нешто што је унело нервозу, чак и (поново) нове турбуленције око статуса Мирослава Ђукића, а нестварно звучи податак да је Партизан у претходна три меча имао укупно 60 шутева!

Од тога је 30 - дакле равно половина - ишла унутар гола, а Партизан је у сусретима против Радника, Тракаија и Динама постигао само један погодак, док је други - аутогол.

Фудбалери црно-белих отпутовали су јутрос чартер летом у Вилњус где желе да поправе утисак из последње две недеље и да на конто добре партије у прелепом балтичком граду - покупе самопоуздање које им је потребно у веома тешком месецу пред њима.

У августу се одлучује и европска судбина, а управо би Литванија могла да буде прекретница за "ваљак" као пре годину дана када су против Видеотона у гостима поправили утисак из првог меча.

Ово ће бити историјско прво гостовање Партизана у Литванији, а занимљиво је да њихов ривал који игра на стадиону капацитета око 5.000 места ("ЛФФ стадион") нема богато искуство међународних мечева, међутим никада до сада није ни "пао" у Вилњусу.

Ипак, када се погледају имена ривала, јасно је да је Партизан далеко највећи клуб који су дочекали пред својом публиком...

Слушајући савете Мирослава Ђукића, који из меча у меч понавља да је потребно да се играчи брже ослобађају лопте која недовољно добро "кружи" око противничког гола, те да имају "смиреност у глави" када се противнички голман "разбрани" и поквари им самопоуздање, Партизан мора бар да одбрани предност од једног гола разлике - али и да убеди публику да је на правом путу.

"Нећемо бранити предност коју имамо. Идемо тамо са намером да играмо победнички, другачије нисмо играли нигде. Сваку утакмицу смо ишли по противника, гледали да дођемо до резултата кроз посед лопте. Знамо да неће бити лако, али смо спремни да пробамо да прођемо даље. Ван строја су Тошић и Николић, који су били и раније, Стојке се вратио, тако да ћемо бити спремни", рекао је Ђукић новинарима на аеродрому "Никола Тесла".

Тренер Партизана за овај меч неће поново моћи да рачуна на Немању Николића и Зорана Тошића због повреда, "Лола" Смиљанић биће у комбинацији тек од наредног кола, док су против Динама из Врања одморили Владимир Стојковић, Габријел Енаке, Светозар Марковић, Армин Ђерлек и Ђорђе Ивановић. Видећемо колико ће Мирослав Ђукић изменити тим у односу на суперлигашки дуел у Сурдулици.

Одбрана на европским мечевима је функционисала веома добро - нису примили ниједан гол, мада је било неколико киксева штопера - док је напад заказао против Тракаија.

На Рикарду Гомешу и Огњену Ожеговићу, али и Марку Јанковићу, Данилу Пантићу и Ђорђу Ивановићу, је да покажу да је у питању само мини-криза и да помогну екипи која далеко боље и сталоженије игра када раније "отвори" противника. 

Тренер Мирослав Ђукић на пут је повео 21 играча, а у уз екипу је и као психолошка подршка Милан Смиљанић, који није лиценциран за ову фазу такмичења.

У авиону су били:

Голмани: Кљајић, Стојковић, Поповић.

Одбрана: Вулићевић, Немања Г. Милетић, Марковић, Немања Р. Милетић, Валијенте, Енаке.

Везни ред: Јанковић, Косовић, Пантић, Сума, Ивановић, Илић, Здјелар, Ђерлек, Кокир.

Напад: Ожеговић, Рикардо.

Победник овог двомеча у 3. колу квалификација за Лигу Европе игра против бољег из дуела АИК-а и Нордсјеланда (први меч 1:0 за Данце).

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар