LE: U Litvaniju po realizaciju - i manje nervoze!

Crno-beli otputovali u Vilnjus, gde je potrebno potvrditi pobedu iz Beograda (1:0), ali i boljim pretvaranjem šansi u pogotke - oterati oblak sumnje na kome piše "lopta neće u gol". U prethodna tri meča, čak 30 šuteva u okvir gola! 

Fudbal 01.08.2018 | 15:15
LE: U Litvaniju po realizaciju - i manje nervoze!
Partizan otputovao u Viljnus, Smiljanić psihološka podrška ekipi... Fudbaleri Partizana otputovali u Viljnus, gde ih očekuje revanš meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Trakaja.

Crno-beli su u prvoj utakmici, odigranoj prošle nedelje u Beogradu, slavili sa 1:0.

Milan Smiljanić još nema pravo nastupa, ali je, kako je naveo Partizan, otputovao za Litvaniju kao psihološka podrška ekipi, dok je Zlatan Šehović zbog povrede skočnog zgloba ostao u Beogradu. 

Utakmica će biti odigrana u četvrtak od 18.00 na stadionu LFF u Viljnusu.

Partizan je bez ikakvih poteškoća otpočeo sezonu i sa šest golova u mreži u 180 minuta fudbala ispratio crnogorski Rudar iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ali odjednom - problemi.

Realizacija je prestala da služi crno-bele i to je nešto što je unelo nervozu, čak i (ponovo) nove turbulencije oko statusa Miroslava Đukića, a nestvarno zvuči podatak da je Partizan u prethodna tri meča imao ukupno 60 šuteva!

Od toga je 30 - dakle ravno polovina - išla unutar gola, a Partizan je u susretima protiv Radnika, Trakaija i Dinama postigao samo jedan pogodak, dok je drugi - autogol.

Fudbaleri crno-belih otputovali su jutros čarter letom u Vilnjus gde žele da poprave utisak iz poslednje dve nedelje i da na konto dobre partije u prelepom baltičkom gradu - pokupe samopouzdanje koje im je potrebno u veoma teškom mesecu pred njima.

U avgustu se odlučuje i evropska sudbina, a upravo bi Litvanija mogla da bude prekretnica za "valjak" kao pre godinu dana kada su protiv Videotona u gostima popravili utisak iz prvog meča.

Ovo će biti istorijsko prvo gostovanje Partizana u Litvaniji, a zanimljivo je da njihov rival koji igra na stadionu kapaciteta oko 5.000 mesta ("LFF stadion") nema bogato iskustvo međunarodnih mečeva, međutim nikada do sada nije ni "pao" u Vilnjusu.

Ipak, kada se pogledaju imena rivala, jasno je da je Partizan daleko najveći klub koji su dočekali pred svojom publikom...

Slušajući savete Miroslava Đukića, koji iz meča u meč ponavlja da je potrebno da se igrači brže oslobađaju lopte koja nedovoljno dobro "kruži" oko protivničkog gola, te da imaju "smirenost u glavi" kada se protivnički golman "razbrani" i pokvari im samopouzdanje, Partizan mora bar da odbrani prednost od jednog gola razlike - ali i da ubedi publiku da je na pravom putu.

"Nećemo braniti prednost koju imamo. Idemo tamo sa namerom da igramo pobednički, drugačije nismo igrali nigde. Svaku utakmicu smo išli po protivnika, gledali da dođemo do rezultata kroz posed lopte. Znamo da neće biti lako, ali smo spremni da probamo da prođemo dalje. Van stroja su Tošić i Nikolić, koji su bili i ranije, Stojke se vratio, tako da ćemo biti spremni", rekao je Đukić novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Trener Partizana za ovaj meč neće ponovo moći da računa na Nemanju Nikolića i Zorana Tošića zbog povreda, "Lola" Smiljanić biće u kombinaciji tek od narednog kola, dok su protiv Dinama iz Vranja odmorili Vladimir Stojković, Gabrijel Enake, Svetozar Marković, Armin Đerlek i Đorđe Ivanović. Videćemo koliko će Miroslav Đukić izmeniti tim u odnosu na superligaški duel u Surdulici.

Odbrana na evropskim mečevima je funkcionisala veoma dobro - nisu primili nijedan gol, mada je bilo nekoliko kikseva štopera - dok je napad zakazao protiv Trakaija.

Na Rikardu Gomešu i Ognjenu Ožegoviću, ali i Marku Jankoviću, Danilu Pantiću i Đorđu Ivanoviću, je da pokažu da je u pitanju samo mini-kriza i da pomognu ekipi koja daleko bolje i staloženije igra kada ranije "otvori" protivnika. 

Trener Miroslav Đukić na put je poveo 21 igrača, a u uz ekipu je i kao psihološka podrška Milan Smiljanić, koji nije licenciran za ovu fazu takmičenja.

U avionu su bili:

Golmani: Kljajić, Stojković, Popović.

Odbrana: Vulićević, Nemanja G. Miletić, Marković, Nemanja R. Miletić, Valijente, Enake.

Vezni red: Janković, Kosović, Pantić, Suma, Ivanović, Ilić, Zdjelar, Đerlek, Kokir.

Napad: Ožegović, Rikardo.

Pobednik ovog dvomeča u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igra protiv boljeg iz duela AIK-a i Nordsjelanda (prvi meč 1:0 za Dance).

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar