Вавринка немоћан против 234. на свијету!

Швајцарски тенисер Стен Вавринка елиминисан је у првом колу турнира у Вашингтону од Американца Доналда Јанга после три одиграна сета.

Тенис 01.08.2018 | 12:00
Вавринка немоћан против 234. на свијету!
Јангу, 234. тенисеру планете, било је потребно два часа и 23 минута да резултатом 6:4, 6:7(5), 7:6(3) еилиминише Вавринку.

Вавринка је због свог ренкинга (198. на свету) 'упао' на турнир као 'вајлд кард', али није оправдао поврење организатора.

Американац је на старту првог сета направио брејк, који је без проблема успео да сачува до краја тог дела игре. У другом сету нисмо видели ниједан ђус, па је у тај-брејку на 1-1 изједначио Швајцарац, само да би у одлучујућем делу игре истом мером узвратио Јанг и пласирао се у друго коло. 

Јанг је неко време важио за једног од најталентованијих тенисера света, али је мучио муку са повредама. Некако је успео да 'исплива' изнад тога и дође чак и до 38. места на ранг листи. Ипак, форма му је од другог дела 2017. па до сада била благо речено катастрофална и уследио је пад на листи. 

Он је током 2018. године, до турнира у Вашингтону, имао скор од четири победе и 17 пораза на свим турнирма (АТП, квалификације и челенџери), али је крајем прошле недеље успео да прође квалификације, а сада да савлада и некада трећег тенисера света. 

Јанг ће се у наредној рунди састати са Кеијем Нишикоријем из Јапана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар