Vavrinka nemoćan protiv 234. na svijetu!

Švajcarski teniser Sten Vavrinka eliminisan je u prvom kolu turnira u Vašingtonu od Amerikanca Donalda Janga posle tri odigrana seta.

Tenis 01.08.2018 | 12:00
Vavrinka nemoćan protiv 234. na svijetu!
Jangu, 234. teniseru planete, bilo je potrebno dva časa i 23 minuta da rezultatom 6:4, 6:7(5), 7:6(3) eiliminiše Vavrinku.

Vavrinka je zbog svog renkinga (198. na svetu) 'upao' na turnir kao 'vajld kard', ali nije opravdao povrenje organizatora.

Amerikanac je na startu prvog seta napravio brejk, koji je bez problema uspeo da sačuva do kraja tog dela igre. U drugom setu nismo videli nijedan đus, pa je u taj-brejku na 1-1 izjednačio Švajcarac, samo da bi u odlučujućem delu igre istom merom uzvratio Jang i plasirao se u drugo kolo. 

Jang je neko vreme važio za jednog od najtalentovanijih tenisera sveta, ali je mučio muku sa povredama. Nekako je uspeo da 'ispliva' iznad toga i dođe čak i do 38. mesta na rang listi. Ipak, forma mu je od drugog dela 2017. pa do sada bila blago rečeno katastrofalna i usledio je pad na listi. 

On je tokom 2018. godine, do turnira u Vašingtonu, imao skor od četiri pobede i 17 poraza na svim turnirma (ATP, kvalifikacije i čelendžeri), ali je krajem prošle nedelje uspeo da prođe kvalifikacije, a sada da savlada i nekada trećeg tenisera sveta. 

Jang će se u narednoj rundi sastati sa Keijem Nišikorijem iz Japana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar