Магично грчко острво

Чак иако немате пуних десет дана за одмор, Серифос је у сваком случају идеална дестинација.

Путовања 01.08.2018 | 08:41
Магично грчко острво
Као и на осталим грчким острвима, непрестани спој бело-плавог са Егејом ствара осећај да се свако ко посети овај рај у потпуности прилагоди опуштајућој атмосфери. 

У правом смислу те речи, плаже су магичне! 

Најпознатија од свих је Агиос Состис, добила је име по истоименој капели. Осим у кристалнозеленој води и златном песку, уживаћете и у невероватном погледу на острво Ву. 

На источној страни острва налази се плажа Псили Амос, која је 2003. године освојила титулу за најлепшу у Европи. До ње је потребна мала шетња, али чим стигнете до воде, дивља лепота ће вас одмах навести да почнете да истражујете сваки њен део. 

На крају ту је и Сикамја, која се налази на северозападној страни Серифоса и позната је по интензивно зеленом пејзажу.
Цена? Права кикладска

 Што се смештаја тиче не можемо а да не поменемо виле Цоцо-Мат Ецо. Некадашњи резиденцијални комплекс локалних рудара саграђен је 1910. године, а пре неколико година је потпуно обновљен успевши да задржи традиционалну архитектуру и дашак индустријске естетике, тако се савршено уклапајући у природну средину. Боравак почетком августа у овом комплексу кошта 72.233 динара, а подразумева ноћење у стану од 90 квадратних метара са доручком. 

Не може се заобићи ни Ватоуди Ресиденце. Ради се о једној каменој згради која се, без претеривања, налази на само 10 метара од мора и пружа невероватан поглед на Егејско море. Располаже са четири смештајне јединице, а многи који желе овде да одседну изнајмљују целокупну кућу која је идеална за велика друштва и породице. Цена? 5.000 евра по дану за 8 до 10 особа.
Храна?

Што се хране тиче никако немојте заобићи бар-ресторан Куко у горњем граду Серифоса који је заправо познат по италијанској кухињи, богатом менију, локалним производима и предивној башти. 

Али, ако желите грчку храну, правац у таверну Алони, где можете да уживате у свим ђаконијама грчке традиционалне кухиње. 

Ево шта још треба да знате о Серифосу:

-Током године организује се преко 30 фестивала који, осим музике, славе традицију, храну, али и локално вино. Прави сте срећници ако се у време неког од тих фестивала нађете на острву.
-На врху града налази се замак са погледом који одузима дах, а највиша тачка на острву је место на ком се налази Црква Светог Константина.
-Како се вече приближава, тако расте и узбуђење због свега што ноћ на Серифосу доноси. То је феноменалан провод у горњој Пјаци, само покушајте да дођете барем до 10 како бисте заузели сто.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар