Magično grčko ostrvo

Čak iako nemate punih deset dana za odmor, Serifos je u svakom slučaju idealna destinacija.

Putovanja 01.08.2018 | 08:41
Magično grčko ostrvo
Kao i na ostalim grčkim ostrvima, neprestani spoj belo-plavog sa Egejom stvara osećaj da se svako ko poseti ovaj raj u potpunosti prilagodi opuštajućoj atmosferi. 

U pravom smislu te reči, plaže su magične! 

Najpoznatija od svih je Agios Sostis, dobila je ime po istoimenoj kapeli. Osim u kristalnozelenoj vodi i zlatnom pesku, uživaćete i u neverovatnom pogledu na ostrvo Vu. 

Na istočnoj strani ostrva nalazi se plaža Psili Amos, koja je 2003. godine osvojila titulu za najlepšu u Evropi. Do nje je potrebna mala šetnja, ali čim stignete do vode, divlja lepota će vas odmah navesti da počnete da istražujete svaki njen deo. 

Na kraju tu je i Sikamja, koja se nalazi na severozapadnoj strani Serifosa i poznata je po intenzivno zelenom pejzažu.
Cena? Prava kikladska

 Što se smeštaja tiče ne možemo a da ne pomenemo vile Coco-Mat Eco. Nekadašnji rezidencijalni kompleks lokalnih rudara sagrađen je 1910. godine, a pre nekoliko godina je potpuno obnovljen uspevši da zadrži tradicionalnu arhitekturu i dašak industrijske estetike, tako se savršeno uklapajući u prirodnu sredinu. Boravak početkom avgusta u ovom kompleksu košta 72.233 dinara, a podrazumeva noćenje u stanu od 90 kvadratnih metara sa doručkom. 

Ne može se zaobići ni Vatoudi Residence. Radi se o jednoj kamenoj zgradi koja se, bez preterivanja, nalazi na samo 10 metara od mora i pruža neverovatan pogled na Egejsko more. Raspolaže sa četiri smeštajne jedinice, a mnogi koji žele ovde da odsednu iznajmljuju celokupnu kuću koja je idealna za velika društva i porodice. Cena? 5.000 evra po danu za 8 do 10 osoba.
Hrana?

Što se hrane tiče nikako nemojte zaobići bar-restoran Kuko u gornjem gradu Serifosa koji je zapravo poznat po italijanskoj kuhinji, bogatom meniju, lokalnim proizvodima i predivnoj bašti. 

Ali, ako želite grčku hranu, pravac u tavernu Aloni, gde možete da uživate u svim đakonijama grčke tradicionalne kuhinje. 

Evo šta još treba da znate o Serifosu:

-Tokom godine organizuje se preko 30 festivala koji, osim muzike, slave tradiciju, hranu, ali i lokalno vino. Pravi ste srećnici ako se u vreme nekog od tih festivala nađete na ostrvu.
-Na vrhu grada nalazi se zamak sa pogledom koji oduzima dah, a najviša tačka na ostrvu je mesto na kom se nalazi Crkva Svetog Konstantina.
-Kako se veče približava, tako raste i uzbuđenje zbog svega što noć na Serifosu donosi. To je fenomenalan provod u gornjoj Pjaci, samo pokušajte da dođete barem do 10 kako biste zauzeli sto.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar