Сви страхови младих мајки

Шест недеља од порођаја коначно сам добила осмех од моје бебе девојчице и осетила да родитељство може да буде забавно, написала је једна читатељка портала ''Попсугар''.

Здравље 31.07.2018 | 10:20
Сви страхови младих мајки
Она је навела да је месец дана живела у "бескрајном кругу храњења, промена пелена и флачицама". После осмеха, поручује, коначно је осетила лепшу страну родитељства, али и олакшање.

"Овај "друштвени осмех" (за разлику од рефлексивног млечног осмеха) је важна прекретница у животу новорођенчади. Знајући да ми још много тога предстоји, рекла сам себи да морам да променим став по питању прекретница. Док год ми лекар говори да се све одвија како треба, не би требало да претерано обраћам пажњу на датуме и прекретнице", написала је она.

Објаснила је још и да сваког месеца прегледа који нови "трик" може да очекујем од бебе, те да више ни не брине ако јој треба мало више времена, пише Попсугар.

Доктор Робин Џејсон, уважени педијатар, рекла јој је да је то здрав приступ.

"Родитељи могу да се уплаше кад виде да дете млађе од њиховог говори или хода боље. Међутим, морају да запамте да смо сви различити. Родитељи слушају много о аутизму и кашњењу у развоју, али већина деце је нормална и расте окружена љубављу", рекла је др Џејсон овој младој мајци.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар