Пети, па ШЕСТИ нови странац у Цедевити!

После Кука, Бенитеа, Мегетија и Вајдмена, првак Хрватске ангажовао је комбо бека Џастина Кобса, а потом и центра Аугуста Лиму.

Кошарка 02.08.2018 | 10:30
Пети, па ШЕСТИ нови странац у Цедевити!
Цедевита је за нешто више од недељу дана потпуно променила "крвну слику" свог тима.

Прво је из САД дошао крилни центар Тајлер Вајдмен, који је планиран да игра само првенство Хрватске, а онда је уследио "рафал" потписа са играчима који би требало да буду носиоци игре у предстојећој сезони.

После крила Елџина Кука (Лудвигсбург), бека Витора Бенитеа (Мурсија) и плејмејкера Џоша Мегетија, доведен је Џастин Кобс (27 година, 191 цм), који покрива обе бековске позиције.

Да је реч о великом појачању, види се из податка да је Кобс прошле сезоне био најбољи стрелац и асистент екипе Ле Мана, која је освојила титулу првака Француске.

Тамо је бележио 13,9 поена и 5,8 асистенција по утакмици.

Пре Ле Мана био је члан Гравлена, Бајерна, Истанбул Бујукшехира, Франкфурта и Риге, а дипломирао је 2014. на универзитету Калифорнија.

Још се није "слегла прашина" око ове вести, а специјализовани портал "Јурохупс" објавио је да су шампиони Хрватске ангажовали и бразилског центра Аугуста Лиму (26, 208)!

Реч је о играчу који је од јануара 2016. био под уговором са Реал Мадридом, али је за "краљевиће" играо само првих шест месеци. Сезону 2016/17 провео је на позајмици у Жалгирису, да би током претходних 10 месеци променио чак три клуба - Бешикташ, кинески Ксинђанг и шпанску Мурсију.

Лима ће са Цедевитом потписати двогодишњи уговор.

Овај 26-годишњи Бразилац висок је 208 центиметара и игра на позицији центра.

Лима се са 16 година преселио у Малагу, где је наступао за истоимену екипу из тог града.

Ту је прво играо у младјим категоријама, а у сезони 2009/10 за Малагу је дебитовао у АЦБ лиги. 

Потом је у Европи играо за Гранаду и нижелигаша Мурсију, те Реал из Мадрида, Жалгирис и Бешиктас. Наступао је и за кинески Ксидјанг. 

У прошлој сезони је за Мурсију у просеку постизао 6,4 поена и 5,8 скокова за по 19 минута проведених на паркету.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар