Peti, pa ŠESTI novi stranac u Cedeviti!

Posle Kuka, Benitea, Megetija i Vajdmena, prvak Hrvatske angažovao je kombo beka Džastina Kobsa, a potom i centra Augusta Limu.

Košarka 02.08.2018 | 10:30
Peti, pa ŠESTI novi stranac u Cedeviti!
Cedevita je za nešto više od nedelju dana potpuno promenila "krvnu sliku" svog tima.

Prvo je iz SAD došao krilni centar Tajler Vajdmen, koji je planiran da igra samo prvenstvo Hrvatske, a onda je usledio "rafal" potpisa sa igračima koji bi trebalo da budu nosioci igre u predstojećoj sezoni.

Posle krila Eldžina Kuka (Ludvigsburg), beka Vitora Benitea (Mursija) i plejmejkera Džoša Megetija, doveden je Džastin Kobs (27 godina, 191 cm), koji pokriva obe bekovske pozicije.

Da je reč o velikom pojačanju, vidi se iz podatka da je Kobs prošle sezone bio najbolji strelac i asistent ekipe Le Mana, koja je osvojila titulu prvaka Francuske.

Tamo je beležio 13,9 poena i 5,8 asistencija po utakmici.

Pre Le Mana bio je član Gravlena, Bajerna, Istanbul Bujukšehira, Frankfurta i Rige, a diplomirao je 2014. na univerzitetu Kalifornija.

Još se nije "slegla prašina" oko ove vesti, a specijalizovani portal "Jurohups" objavio je da su šampioni Hrvatske angažovali i brazilskog centra Augusta Limu (26, 208)!

Reč je o igraču koji je od januara 2016. bio pod ugovorom sa Real Madridom, ali je za "kraljeviće" igrao samo prvih šest meseci. Sezonu 2016/17 proveo je na pozajmici u Žalgirisu, da bi tokom prethodnih 10 meseci promenio čak tri kluba - Bešiktaš, kineski Ksinđang i špansku Mursiju.

Lima će sa Cedevitom potpisati dvogodišnji ugovor.

Ovaj 26-godišnji Brazilac visok je 208 centimetara i igra na poziciji centra.

Lima se sa 16 godina preselio u Malagu, gde je nastupao za istoimenu ekipu iz tog grada.

Tu je prvo igrao u mladjim kategorijama, a u sezoni 2009/10 za Malagu je debitovao u ACB ligi. 

Potom je u Evropi igrao za Granadu i niželigaša Mursiju, te Real iz Madrida, Žalgiris i Bešiktas. Nastupao je i za kineski Ksidjang. 

U prošloj sezoni je za Mursiju u proseku postizao 6,4 poena i 5,8 skokova za po 19 minuta provedenih na parketu.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar