Сергеј није дошао на окупљање Лација!

Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић није се појавио у тренинг кампу Лација, што је изазвало пажњу у италијанској јавности.  Прегледи заказани, Милинковић Савић се није појавио – Лотито зове на преговоре, Челси може да добаци до 115. 000. 000! А ни останак у Лацију више није тако немогућ. . .

Фудбал 30.07.2018 | 21:15
Сергеј није дошао на окупљање Лација!
Сергеј Милинковић-Савић изостао је са данашњег заказаног окупљања Лација пред нову сезону, што је подигло много прашине у Италије.

Заједно са саиграчима требало је да дође у тренинг камп екипе поред Рима и обави унапред заказане рутинске лекарске прегледе.

Многи су помислили да је реч о трансферу српског репрезентативца, који је на мети бројних европских клубова, али је његов менаџер Матеја Кежман одбацио такву могућност.

Он је објаснио да је Милинковић-Савић имао проблема приликом путовања у Италију.

"Сергеј је пропустио лет због велике саобраћајне незгоде у Београду која је блокирала саобраћај. Апсолутно нема проблема, стићи ће у Рим сутра", пренели су италијански медији речи Кежмана.

Интересовање за српског фудбалера наводно су показали Реал Мадрид, Манчестер јунајтед и Челси.

Кежман је казао да му је драго што постоји велико интересовање, али да има веома добру сарадњу са италијанским клубом.

У мају је деловало извесно: Сергеј Милинковић Савић иде из Лација и само је питање колико ће пара донети газди Клаудију Лотиту и у ком ће клубу завршити. Међутим, ево сад ће август, а Милинковић Савић је још у Лацију, мада су га данас у Риму узалуд чекали.

Српски репрезентативац је овог јутра требало да буде на прегледима пред почетак нове сезоне, али се – није појавио. Агент Матеја Кежман је појаснио.

"Сергеј је пропустио лет због ужасне саобраћајне несреће у Београду. Саобраћај је био блокиран. Али нема проблема. Сутра ситже у Рим, иде на прегледе, па на припреме. Драго ми је што изазива оволику пажњу, али заиста имамо врло добре односе са клубом“.

Како било, Лотито ће морати да се стрпи. Он је чекао Милинковић Савића са намером да преговарају о новом уговору. По овом актуелном, а он траје до 2022. године, Сергеј годишње зарађује 1.500.000 евра. Премало ако имамо у виду да председник клуба за њега тражи 140.000.000 евра, мада би сасвим сигурно пристао и на нешто мање обештећење.

Због толике Лотитове  тврдоглавости, пишу на “чизми”, Реал Мадрид и Манчестер јунајтед су одустали. Само се Челси још размишља. Маурицио Сари је дао зелено светло, сад је на клубовима да виде да ли могу да се договоре. Римски Коријере дело спорт пише да би Плавци тренутно могли да добаце највише до 115.000.000 евра, ни цент преко тога.

Додаје и да Лотито нема намеру да одступи. Познат је он по томе. Умео је често да изгуби велики новац инсистирајући на реалним обештећењима. За Филипеа Андерсона је пре коју сезону био заинтересован Манчестер јунајтед, Лотито је тражио 50.000.000, тек овог лета је схватио да не иде, иако су у међувремену цене скочила скоро за 50 одсто. Андерсон је свеједно отишао у Вест Хем за 38.000.000. Да тржиште није подивљало не би Лацио добио ни толико.

Лотито се сада поново коцка, али могућност да Милинковић Савић остане у Лацију сада више није тако нереална. Са друге стране, ако оде, Лотито ће кренути у напад на Рафињу, који је вишак у Барселони, а добро се показао на позајмици у Интеру пролетос. Опција је и даље и Аталантин Папу Гомез. Ако уопште буде потребе да се тражи замена…

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар