Sergej nije došao na okupljanje Lacija!

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić nije se pojavio u trening kampu Lacija, što je izazvalo pažnju u italijanskoj javnosti.  Pregledi zakazani, Milinković Savić se nije pojavio – Lotito zove na pregovore, Čelsi može da dobaci do 115. 000. 000! A ni ostanak u Laciju više nije tako nemoguć. . .

Fudbal 30.07.2018 | 21:15
Sergej nije došao na okupljanje Lacija!
Sergej Milinković-Savić izostao je sa današnjeg zakazanog okupljanja Lacija pred novu sezonu, što je podiglo mnogo prašine u Italije.

Zajedno sa saigračima trebalo je da dođe u trening kamp ekipe pored Rima i obavi unapred zakazane rutinske lekarske preglede.

Mnogi su pomislili da je reč o transferu srpskog reprezentativca, koji je na meti brojnih evropskih klubova, ali je njegov menadžer Mateja Kežman odbacio takvu mogućnost.

On je objasnio da je Milinković-Savić imao problema prilikom putovanja u Italiju.

"Sergej je propustio let zbog velike saobraćajne nezgode u Beogradu koja je blokirala saobraćaj. Apsolutno nema problema, stići će u Rim sutra", preneli su italijanski mediji reči Kežmana.

Interesovanje za srpskog fudbalera navodno su pokazali Real Madrid, Mančester junajted i Čelsi.

Kežman je kazao da mu je drago što postoji veliko interesovanje, ali da ima veoma dobru saradnju sa italijanskim klubom.

U maju je delovalo izvesno: Sergej Milinković Savić ide iz Lacija i samo je pitanje koliko će para doneti gazdi Klaudiju Lotitu i u kom će klubu završiti. Međutim, evo sad će avgust, a Milinković Savić je još u Laciju, mada su ga danas u Rimu uzalud čekali.

Srpski reprezentativac je ovog jutra trebalo da bude na pregledima pred početak nove sezone, ali se – nije pojavio. Agent Mateja Kežman je pojasnio.

"Sergej je propustio let zbog užasne saobraćajne nesreće u Beogradu. Saobraćaj je bio blokiran. Ali nema problema. Sutra sitže u Rim, ide na preglede, pa na pripreme. Drago mi je što izaziva ovoliku pažnju, ali zaista imamo vrlo dobre odnose sa klubom“.

Kako bilo, Lotito će morati da se strpi. On je čekao Milinković Savića sa namerom da pregovaraju o novom ugovoru. Po ovom aktuelnom, a on traje do 2022. godine, Sergej godišnje zarađuje 1.500.000 evra. Premalo ako imamo u vidu da predsednik kluba za njega traži 140.000.000 evra, mada bi sasvim sigurno pristao i na nešto manje obeštećenje.

Zbog tolike Lotitove  tvrdoglavosti, pišu na “čizmi”, Real Madrid i Mančester junajted su odustali. Samo se Čelsi još razmišlja. Mauricio Sari je dao zeleno svetlo, sad je na klubovima da vide da li mogu da se dogovore. Rimski Korijere delo sport piše da bi Plavci trenutno mogli da dobace najviše do 115.000.000 evra, ni cent preko toga.

Dodaje i da Lotito nema nameru da odstupi. Poznat je on po tome. Umeo je često da izgubi veliki novac insistirajući na realnim obeštećenjima. Za Filipea Andersona je pre koju sezonu bio zainteresovan Mančester junajted, Lotito je tražio 50.000.000, tek ovog leta je shvatio da ne ide, iako su u međuvremenu cene skočila skoro za 50 odsto. Anderson je svejedno otišao u Vest Hem za 38.000.000. Da tržište nije podivljalo ne bi Lacio dobio ni toliko.

Lotito se sada ponovo kocka, ali mogućnost da Milinković Savić ostane u Laciju sada više nije tako nerealna. Sa druge strane, ako ode, Lotito će krenuti u napad na Rafinju, koji je višak u Barseloni, a dobro se pokazao na pozajmici u Interu proletos. Opcija je i dalje i Atalantin Papu Gomez. Ako uopšte bude potrebe da se traži zamena…

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar